Дата публікації:
22 березня 2019
Кількість переглядів:
1323
Поділитися:

11-15 березня делегація українських вчених під координацією науково-дослідного інституту енергоефективності Сумського державного університету відвідала місто Ченду (КНР). Науковці зустрілися з представниками Китайського інституту ядерної енергетики, для якого будуть розробляти і проектувати головний насос для енергетичної установки.

Загалом до виконання проекту залучені фахівці низки провідних установ і організацій:  ДК «Укрспецекспорт», СумДУ, НТУУ «КПІ» (м. Київ), АТ «ВНДІАЕН» (м. Суми) та Інститут електродинаміки (м. Київ).

Перемовини науковців Сумського державного університету продовжуються ще з 2016 року. Восени минулого року закордонні партнери відвідали Сумщину, аби більш детально обговорити технічні параметри проекту.

За словами начальника науково-дослідної частини СумДУ Дениса Курбатова, під час поїздки сторонам вдалось узгодити і підписати технічні вимоги до розробки і проектування насосного агрегату та його електричної частини. Результатом зустрічі стало підписання пакету відповідних документів із додатковим зобов’язанням української сторони найближчим часом надати китайській техніко-комерційну пропозицію до проекту.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]