Дата публікації:
28 листопада 2019
Кількість переглядів:
2055
Поділитися:

 26 листопада відбулося вже традиційне урочисте вручення нагороди «Соціальний Оскар СумДУ–2019». За інноваційність в реалізації та підтримці соціальних ініціатив  були номіновані та нагороджені  представники громадських організацій, бізнесу та ЗМІ. Цього року також вперше була започаткована номінація для об’єднаних територіальних громад.

 Переможці визначались на основі результатів опитування понад 80 незалежних експертів з числа представників бізнесу, ЗМІ, громадських організацій, структур публічного управління та науковців.

В якості почесних гостей на цьогорічній церемонії вручення відзнаки були присутні: директор департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА Михайло Дубровський та заступники директора департаменту Людмила Мусіяка і Олена Заяц.  Директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, начальник  управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  Сумської ОДА Сергій Над’ярний, директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Шевченко, директор Сумського центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко та  радник з питань регіонального розвитку Григорій Старіков, а також представники організацій-партнерів  - ТОВ «Керамейя», Netcracker, низки громадських організацій соціального спрямування.

Від СумДУ гостей  та номінантів вітали  проректор з науково-педагогiчної роботи  Олександр Бріжатий, заступник декана факультету ІФСК Олена Медвідь начальник навчального відділу практики та інтеграційних зв'язків із замовниками кадрів Альона Євдокімова, а також  голова профспілкової організації СумДУ, член правління ГО «Інтелект Сумщини» Валентина Боровик.

В номінації «Соціальні інновації в роботі громадських організацій»  переможцем визнано Сумську Обласну Організацію Товариства Червоного Хреста  за проєкт з надання першої медичної допомоги.

У номінації «Соціально відповідальний бізнес» - ТРЦ «Мануфактура»  за  створення відкритого простору для спілкування та підтримку соціальних проєктів 

 «Соціальний ОСКАР» у номінації «Соціально орієнтовані ініціативи ЗМІ» вручено каналу СТС спільно з медіаплатформою «Спецкор» за ток-шоу "Свідомі" з Анною Валевською.

В номінації «Соціальна робота в ОТГ» відзнаку  отримала Хотінська селищна об’єднана територіальна громада за соціальні ініціативи в напрямку підтримки одиноких людей літнього віку (створення хоспісу).

 Спеціальну нагороду та  перехідний кубок «Кращій команді кафедри» отримали студентки  Богдана Костюк, Даяна Тарасенко та Анна Перепелиця - команда, яка успішно реалізувала  масштабний  проєкт «Державотворець». 

 На церемонії також були відзначені кращі студенти університету, яким від Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА були вручені подяки за активну волонтерську діяльність.

 Нагадаємо, що конкурс «Соціальний ОСКАР» (Оцінювання Соціально-Корисної Активності в Регіоні) ініційований та проводиться викладачами та студентами кафедри психології, політології та соціокультурних технологій. Оригінальний макет ОСКАРА також розроблений студентами кафедри.

Також в рамках заходу 26 листопада відбулось розширене засідання Експертної ради роботодавців спеціальності «Соціальна робота».

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]