29
П'ятниця
березня
легкий дощ
12° C
Погода в кампусах СумДУ (м.Суми)
Топ-новина: Ні

25 березня в Міністерстві освіти і науки України науковці Центру вебометрії та веб-маркетингу СумДУ презентували оновлену редакцію вебометричного рейтингу «SWR» (SumyWebRank) і взяли участь в церемонії нагородження переможців.

Учасниками рейтингу стали близько 800 навчальних закладів довузівської освіти – учасників V Конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу, що проводиться Інтернет-Асоціацією України (ІнАУ) за підтримки Міністерства освіти і науки (МОН).

Перший заступник Міністра Інна Совсун висловила вдячність всім організаторам за те, що, попри непросту ситуацію в державі, у системі освіти, особливо на місцях, з’являються нові ідеї та підходи, спрямовані на майбутній прогрес, одним із показників якого є представленість навчальних закладів в Інтернет-просторі.

Голова правління ІнАУ Тетяна Попова відзначила внесок Сумського державного університету у підготовку нової редакції вебометричного рейтингу навчальних закладів, який цього року став окремою номінацією щорічного Конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу від ІнАУ.

Начальник Центру вебометрії та веб-маркетингу СумДУ Дмитро Фільченко під час церемонії  підкреслив, що вебометричний підхід до оцінювання діяльності навчальних закладів є гарним доповненням експертного підходу, який здебільшого використовується у різноманітних конкурсах веб-сайтів. Окрім іншого, вебометрія дозволяє в автоматизованому режимі, 24 години на добу, проводити моніторинг інформаційної відкритості та корисності будь-яких інституцій: від навчальних закладів до ЗМІ та органів влади.

Із повною версією результатів та методикою рейтингу можна ознайомитися на Першому українському рейтинговому порталі.

Нагадаємо, що вебометричний рейтинг «SWR»було започатковано Сумським державним університетом у 2013 році як приклад наукового продукту університету з вагомою інноваційною складовою та соціальним значенням.

У СумДУ Президент України поспілкувався з представниками бізнесу та студентами
Під час робочої поїздки на Сумщину 27 березня Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні», що відбулась на базі Сумського державного університету, та провів зустріч з місцевими товаровиробниками.
СумДУ розбудовує цифровий університет за найбільш масштабним міжнародним проєктом програми ЄС Еразмус+
25 березня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась стартова зустріч в межах потужного проєкту програми ЄС Еразмус+ категорії Розвиток потенціалу вищої освіти – DigiUni «Відкрита Українська ініціатива – Цифровий університет».
Досвід успішності СумДУ обговорено на спільному засіданні вченої ради університету та Президії НАПН України
Засідання на тему «На шляху до університету світового класу: досвід і перспективи Сумського державного університету» відбулося 21 березня у Києві. Воно пройшло у змішаному форматі – частина учасників долучилась до обговорення по відеозв’язку.
Педан – у СумДУ: знімальна група проєкту «КоледжCheck» завітала до Машинобудівного фахового коледжу
Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету став першим закладом освіти, в якому пройшли зйомки нового освітньо-розважального тревел-шоу «КоледжCheck», ведучими якого є Олександр ПЕДАН та його донька Лєра.
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.
СумДУ – на другій сходинці рейтингу URAP серед університетів України
Щороку наприкінці грудня турецька рейтингова агенція URAP визначає кращі університету світу за показниками публікаційної продуктивності, цитованості та міжнародної співпраці. Для дослідження використовуються бази даних Web of Science та InCites.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]