19
П'ятниця
квітня
хмарно
10° C
Погода в кампусах СумДУ (м.Суми)
Топ-новина: Ні

9 березня у літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету відбувся захід «І мене в сім’ї великій…», присвячений 202-річчю з дня народження Тараса Шевченка.  Того дня у залі зібралися студенти, які є шанувальниками творчості Великого Кобзаря. Хлопці й дівчата проявляли ініціативу та охоче декламували його поезію, своєю активністю виразно підкреслюючи  – шевченківське слово живе й серед сучасників.

Відкрила вечір пам’яті Тараса Шевченка студентка ІІ курсу факультету електроніки та інформаційних технологій Анастасія Плющик. Вона – емоційно й талановито – виконала інсценізацію твору «Причинна». За нею ведучі заходу, студенти 4 курсу факультету електроніки та інформаційних технологій Оксана Опарій і Андрій Єрмоленко по черзі запрошували до виступу інших студентів, учасників гуртка «Краяни» (керівник Н.Лінькова): Анастасію Коротун (уривок з поеми «Катерина»), Оксану Волошенко (вірш «Лілея»), Юлію Лазуткіну (вірш «Плач Ярославни»), Анастасію Гудиліну (вірш «Маленькій Мар’яні»), Софію Постолатій (вірш «Холодний Яр»).  Ведучий Андрій Єрмоленко артистично виконав уривок із поеми «Сон».  Всі ці студенти є учасниками гуртка «Краяни» (керівник Н. Лінькова).

Бібліотекар Алла Крекшина підготувала для вечора пам’яті цікавий інформаційний блок, відеопрезентацію про життя і творчість Кобзаря,  а також вікторину. Вона розповіла й про такий цікавий факт – наприкінці 2015 року світ побачив шостий том «Шевченківської енциклопедії», яка є і у бібліотеці університету . До цього видання світого рівня увійшла наукова стаття викладача СумДУ Ганни Калантаєвської.

Нащодавно фонд бібліотеки СумДУ поповнився новим рідкісним виданням – факсиміле книги Тараса Шевченка «Мала книга. Автографи віршів 1847-1850 рр.». У фонд його подарувала завідуюча кафедрою германської філології СумДУ , професор Ірина Кобякова.

Щороку викладачі й студенти СумДУ беруть участь у міських урочистостях, які проводяться з нагоди річниці з дня народження Тараса Шевченка. Не став винятком і цей рік: працівники університету поклали квіти до пам’ятника українському генію та разом зі студентами відвідали концерт, що відбувся в обласній філармонії з нагоди шевченківського свята.

Як зазначила організатор проведення та автор сценарію літературного вечора, провідний фахівець відділу позанавчальної роботи Неля Лінькова, захід дозволив іще раз переконатися: у СумДУ навчається молодь, яка любить і вивчає творчість Великого Кобзаря, шанує пам’ять, активно й натхненно долучається до пропаганди  української письменної творчості.

СумДУ – в трійці кращих ЗВО України за показником працевлаштування випускників
Міністерство освіти і науки України презентувало звіт із моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням.
Студенти СумДУ зустрілися з ректором
12 квітня у Сумському державному університеті відбулася зустріч «Віч-на-віч з ректором», організована студентським самоврядуванням спільно з адміністрацією закладу.
У СумДУ розповіли про порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році
Про специфіку НМТ-2024 йшлося на семінар-нараді для випускників закладів загальної середньої освіти та фахових коледжів м. Суми та Сумської області, що відбулась за участі представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО).
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.
СумДУ – на другій сходинці рейтингу URAP серед університетів України
Щороку наприкінці грудня турецька рейтингова агенція URAP визначає кращі університету світу за показниками публікаційної продуктивності, цитованості та міжнародної співпраці. Для дослідження використовуються бази даних Web of Science та InCites.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]