24
Середа
квітня
рвані хмари
14° C
Погода в кампусах СумДУ (м.Суми)
Топ-новина: Ні

У рамках реалізації спільного з Чеським університетом природничих наук проекту «Посилення процесу нарощування потенціалу у сфері якості освіти та наукових досліджень в СумДУ та СНАУ» розпочалася міжнародна наукова літня школа для студентів трьох вузів: 15-ти студентів та аспірантів Сумського державного та Сумського національного аграрного університетів та 5-ти - Чеського університету природничих наук.

Свою роботу літня школа розпочала 16 липня і триватиме до 27 липня. Протягом цих днів на учасників очікують інтерактивні сесії, спеціальні лекції на тему розвитку агрокооперації в різних країнах світу, а також виїзди до місцевих агрокооперативів для проведення польових досліджень та збору даних. Спікерами на заходах виступають міжнародні експерти проекту, а також залучені вітчизняні експерти. Мова проведення заходу – англійська.

Концепція літньої школи представляє собою інтенсивний курс, орієнтований на актуальні проблеми сільськогосподарського розвитку в сільській місцевості України. Програма літньої школи складається з двох частин: теоретичних лекцій, що забезпечують надійні передумови для подальшої практичної роботи та емпіричної частини - первинного збору даних (польові дослідження), обробки даних та надання звітності. За результатами наукової роботи учасники отримають наукові гранти, а також сертифікати, що підтверджують участь в міжнародному заході.

Метою літньої школи є сприяння культурному обміну між Україною та Чехією, удосконалення наукових компетенцій студентів (написання наукових робіт та представлення їх результатів), зміцнення навичок у проведенні польових досліджень (акцент на спільних методах).

Участь в школі безкоштовна, все необхідне, включаючи подарунки та харчування, забезпечуються за рахунок проекту

«Швидкі побачення» зі спеціальностями: у СумДУ відбувся день відкритих дверей
20 квітня Сумський державний університет запросив учнів 10-11 класів, студентів коледжів та батьків абітурієнтів на традиційний профорієнтаційний захід, що цього разу пройшов у новому форматі – «швидких побачень» зі спеціальностями.
СумДУ – в трійці кращих ЗВО України за показником працевлаштування випускників
Міністерство освіти і науки України презентувало звіт із моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням.
Студенти СумДУ зустрілися з ректором
12 квітня у Сумському державному університеті відбулася зустріч «Віч-на-віч з ректором», організована студентським самоврядуванням спільно з адміністрацією закладу.
У СумДУ розповіли про порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році
Про специфіку НМТ-2024 йшлося на семінар-нараді для випускників закладів загальної середньої освіти та фахових коледжів м. Суми та Сумської області, що відбулась за участі представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО).
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.
СумДУ – на другій сходинці рейтингу URAP серед університетів України
Щороку наприкінці грудня турецька рейтингова агенція URAP визначає кращі університету світу за показниками публікаційної продуктивності, цитованості та міжнародної співпраці. Для дослідження використовуються бази даних Web of Science та InCites.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]