28
Четвер
березня
чисте небо
13° C
Погода в кампусах СумДУ (м.Суми)
Топ-новина: Ні

1 березня п’ятьох студентів Сумського державного університету названо лауреатами Рейтингу Топ-50 найкорисніших та найважливіших людей Сумщини та їх справ за 2016 рік, проведеного газетою «Панорама». До почесної «Зеленої десятки» увійшли студенти СумДУ Ярослав Щепотін (вокаліст, учасник всеукраїнських конкурсів), Даша Данилова (автор проекту «З днем народження, Україно!»), Тарас Денисенко, Дар’я Сухоставець, Ігор Феденченко (автори унікального екологічного проекту «Екодім»(купольної конструкції з використанням екологічних будматеріалів, яка забезпечує здоровий мікроклімат, автономність енергії та ресурсів, енерго- та ресурсозбереження), учасники всеукраїнської екологічної виставки).

До «Зеленої десятки» рейтингу ТОП-50 увійшли молоді науковці, волонтери й творчі особистості. Їх представили на спеціальному заході, який пройшов у Сумській обласній філармонії.

У СумДУ Президент України поспілкувався з представниками бізнесу та студентами
Під час робочої поїздки на Сумщину 27 березня Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні», що відбулась на базі Сумського державного університету, та провів зустріч з місцевими товаровиробниками.
СумДУ розбудовує цифровий університет за найбільш масштабним міжнародним проєктом програми ЄС Еразмус+
25 березня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась стартова зустріч в межах потужного проєкту програми ЄС Еразмус+ категорії Розвиток потенціалу вищої освіти – DigiUni «Відкрита Українська ініціатива – Цифровий університет».
Досвід успішності СумДУ обговорено на спільному засіданні вченої ради університету та Президії НАПН України
Засідання на тему «На шляху до університету світового класу: досвід і перспективи Сумського державного університету» відбулося 21 березня у Києві. Воно пройшло у змішаному форматі – частина учасників долучилась до обговорення по відеозв’язку.
Педан – у СумДУ: знімальна група проєкту «КоледжCheck» завітала до Машинобудівного фахового коледжу
Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету став першим закладом освіти, в якому пройшли зйомки нового освітньо-розважального тревел-шоу «КоледжCheck», ведучими якого є Олександр ПЕДАН та його донька Лєра.
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.
СумДУ – на другій сходинці рейтингу URAP серед університетів України
Щороку наприкінці грудня турецька рейтингова агенція URAP визначає кращі університету світу за показниками публікаційної продуктивності, цитованості та міжнародної співпраці. Для дослідження використовуються бази даних Web of Science та InCites.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]