Початок події: 2019-11-25
Закінчення події: 2019-11-27
Статус події: new

Запрошуємо всіх бажаючих на серію семінарів для науковців та дослідників, викладачів, адміністративного персоналу та студентів, що заплановані на 25-27 листопада. Семінари будуть проводити чеські експерти англійською мовою, переклад забезпечується. За результатами семінарів учасники отримають сертифікати участі в міжнародних заходах.

В рамках проєкту «Підтримка потенціалу молодих університетів в освіті, науково-дослідній та науковій діяльності в Україні» (ЧПНУ, СумДУ, СНАУ, БТНАУ) 25 листопада (9.00-12.00, ауд. буде повідомлено пізніше, СумДУ) відбудеться робоча зустріч із представниками системи забезпечення якості СумДУ із заступником декана з якості та освіти факультету тропічних агронаук Чеського УПН пано Іжі Хежькріком. Виходячи з досвіду, накопиченого в останні роки впровадження проєкту, зворотного зв'язку від студентів та випускників щодо внутрішніх систем оцінювання якості будуть обговорені чотири основні інструменти: (1) Оцінка студентами першого курсу, орієнтована на їхні очікування від навчання та перші місяці в університеті, (2) Опитування студентів окремих предметів, (3) Оцінка окремих спеціальностей студентами, що щойно випустилися, (4) Оцінювання випускниками. Одночасно відбуватиметься можливий перегляд використовуваних в даний час опитувань студентів у університетах.

В рамках проєкту «Міжуніверситетська співпраця як інструмент підвищення якості обраних університетів України» буде проведено кілька семінарів для студентів та викладачів, зацікавлених в наступних тематиках:

25-26 листопада: воркшоп на тему концепції Green Office в контексті корпоративної соціальної відповідальності університету (ауд. 227, К-2, ННІ БТ «УАБС», 25.11: 9.00-17.00, 26.11: 9.00-12.00). Знайомство з концепцією Green Office дасть можливість розглянути карту середовища розвитку екологічної діяльності. Мета заходу - представити функціонування Зеленого Офісу в Чеській Республіці та в світі, пояснити важливість цих структур та представити переваги, які можуть бути пов'язані з цим для університету та всього суспільства.

26 листопада: презентація успішного досвіду створення бізнес-інкубатора в Чеському УПН (ауд. 227, К-2, ННІ БТ «УАБС», 26.11: 13.30-16.30). Лекція має на меті окреслити сучасні тенденції підтримки бізнесу на національному та університетському рівнях, пояснити важливість цих заходів та представити переваги, які можуть випливати з неї до університету. Також очікується обговорення конкретних ноу-хау у впровадженні бізнес-інкубатора в Чеському університеті та створення комплексного уявлення про функціонування інкубаторів загалом.

27 листопада: воркшоп на тему підтримки розвитку мультидисциплінарних досліджень в командах, а також питань посилення їх потенціалу (ауд. 227, К-2, ННІ БТ «УАБС», 27.11: 9.00-17.00).

Семінари будуть організовані в рамках проєкту «Підтримка потенціалу молодих університетів в освіті, науково-дослідній та науковій діяльності в Україні» та «Міжуніверситетська співпраця як інструмент підвищення якості обраних університетів України», які фінансуються Чеською агенцією розвитку. Координатором проєктів для української сторони є Оксана Михайлівна Замора, доцент кафедри міжнародних економічних відносин ННІ бізнес-технологій "УАБС" СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]