Дата публікації:
29 вересня 2021
Кількість переглядів:
2043
Аудіоверсія:
Поділитися:

27-28 вересня у Конгрес-центрі СумДУ відбулася Осіння школа «НАТО-2030: можливості, загрози та співпраця», яку організував Центр дослідження регіональної безпеки СумДУ за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Протягом двох днів студенти, аспіранти та науковці університету обговорювали динаміку підтримки НАТО в Україні, гібридні виклики євроатлантичного простору та інші актуальні питання.

У заході взяли участь такі відомі в Україні та світі експерти: Сергій ДЖЕРДЖ, голова Громадської ліги Україна-НАТО, Володимир ДУБОВИК, директор Центру міжнародних досліджень, Євген МАГДА, директор Інституту світової політики. Усі вони взяли учать у панельній дискусії та провели тематичні семінари, що стосувалися ключових безпекових тенденцій в Україні і світі, сучасного стану відносин України і НАТО, а також стратегії НАТО-2030.

За допомогою засобів відео-зв’язку присутніх привітали Петр ЛУНЯК, заступник начальника управління громадської дипломатії НАТО, та Вінета КЛЯЙНЕ, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні.

У вступному слові начальник управління міжнародного співробітництва СумДУ, помічник ректора з міжнародної діяльності Костянтин КИРИЧЕНКО  подякував Штаб-квартирі НАТО і Центру інформації та документації НАТО в Україні за системну підтримку ініціатив університету у сфері безпеки та інформування громадськості щодо євроатлантичної інтеграції України.   

«Сьогоднішній семінар є елементом системної роботи університету з інформування громадськості у питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також сучасних безпекових тенденцій в Україні та світі», - зазначив організатор заходу, керівник Центру досліджень регіональної безпеки Микола НАЗАРОВ.

Довідково: Центр досліджень регіональної безпеки − науково-дослідний центр Сумського державного університету, що був створений за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Основною метою діяльності Центру є об’єднання науковців, представників влади, волонтерських та громадських організацій для дослідження ключових безпекових викликів регіону та формування науково-обґрунтованих рекомендацій.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]