Дата публікації:
22 червня 2018
Кількість переглядів:
2167
Поділитися:

16 червня у Сумах відбувся перший у місті фестиваль ідей «Суми майбутнього», організований фахівцями Сумського державного університету. Мета заходу – сприяння інноваційному розвитку міста, поширенню ідей про використання нових технологій в житті містян, про досягнення в медицині, програмуванні, дозвіллі тощо.

На площі біля Конгрес-центру СумДУ та в самій будівлі працювало більше 20 локацій, на яких були представлені технології 3D- та 2D-друку, змагання робототехніки, фізичні та хімічні експерименти. Жителі міста та його гості змогли відвідати лазерний тир, майстер-класи із молекулярної кухні та альтернативного кавоваріння, надрукувати 3D-сувенір на згадку, познайомитися із новим стилем життя від представників йога-студії, записатися на курси китайської мови та взяти участь в майстер-класі із каліграфії. Трансформатор Тесла, безпілотний міні-автомобіль, квадрокоптер, хірургічний тренажер доповнили уявлення про технології майбутнього. Крім освітніх та наукових проектів частина локацій Фестивалю була присвячена художньому та театральному мистецтву, де відвідувачі змогли випробувати себе в якості митців. Віртуальна автошкола та майстер-класи із програмування захопили увагу дітей, які із захватом приймали в них участь. Також відвідувачі отримали неперевершений досвід від аніматорів – живих скульптур та спробували власні сили у фут-квесті, наприкінці якого учасники отримали подарунки від організаторів.

У Конгрес-центрі СумДУ проходив майстер-клас із художнього мистецтва та працювала Start-Up платформа, в рамках якої спікери представили свої досягнення в області підприємництва, запуску та фінансування нових ідей.

Даний проект створено командою дослідників Сумського державного університету і був реалізований у рамках громадського бюджету та за підтримки Сумської міської ради. Сума фінансування даного проекту запланована близько 190 тис. грн., при цьому виконавчим партнером за проектом став Центр дозвілля молоді.

Автори проекту – Ганна Швіндіна, Денис Смоленніков та Надія Костюченко, викладачі та дослідники навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького.

Таким чином, у рамках Фестивалю поєднались зусилля представників міської влади, Сумського державного університету, підприємців міста та області, і небайдужих містян. Всього фестиваль відвідало за приблизними розрахунками більше 600 осіб.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]