Дата публікації:
06 березня 2019
Кількість переглядів:
2013
Поділитися:

З 24 лютого по 2 березня делегація Сумського державного університету перебувала з візитом в Інституті мистецтв, дизайну та технологій в Дубліні (Ірландія). Поїздка відбулася у межах виконання двостороннього грантового проекту програми ЄС Еразмус+. Делегація представила досвід університету в міжнародній діяльності, використанні електронного особистого кабінету викладача й студента та відповідних інформаційних сервісів, можливості системи електронного навчання, а також інноваційні підходи до забезпечення якості освітніх програм. Представники Інституту мистецтв, дизайну та технологій презентували свій стратегічний план розвитку. Також представники СумДУ мали нагоду обговорити з Міністром освіти Ірландії перспективи розширення співробітництва українських та ірландських закладів вищої освіти.

Проектна зустріч відбулась за участі робочих груп університетів, з ірландського боку очолюваної президентом закладу та координатором проекту професором Девідом Квіном. Завданням проекту є вдосконалення сучасних електронних технологій навчання в університетах-партнерах. Увага ірландського університету зосередилась на вивченні функціонування системи електронного особистого кабінету студента й викладача, яка є власною інноваційною розробкою СумДУ, з перспективою її подальшого впровадження у ЗВО Ірландії. У свою чергу СумДУ прагне посилити імплементацію європейських стандартів та принципів Болонського процесу з метою розвитку власних освітніх програм та їх гармонізації з вимогами Європейського простору вищої освіти та розбудови навчального процесу за моделлю європейського університету. Успішне виконання проекту сприятиме розвитку стратегічного партнерства між університетами, а також підготовці низки спільних потужних проектів.

До складу делегації від СумДУ увійшли: проректор з навчально-педагогічної роботи Володимир Любчак; заступник проректора, начальник відділу міжнародних зв’язків Костянтин Кириченко; помічник ректора з питань організації навчального процесу за сучасними технологіями Ірина Скляр; директор організаційно-методичного центру технологій електронного навчання Юрій Зубань; начальник центру інформаційних систем Владислав Хоменко.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]