Дата публікації:
28 березня 2019
Кількість переглядів:
5547
Поділитися:

27-28 березня в Конгрес-центрі Сумського державного університету відбулася конференція  «SMART підходи для промислових хайтек» у межах форуму «ІТ PEOPLE SUMY». Партнери-організатори заходу – СумДУ, Асоціація підприємств промислової автоматизації України (АППАУ) та Сумська міська рада. Метою конференції є розвиток інноваційного підприємництва міста та  впровадження  «Програми підтримки малого і середнього підприємництва в м. Суми на 2017-2019 роки».

У межах заходу було підписано Меморандум між облдержадміністрацією, СумДУ та АППАУ. Ключові положення Меморандуму стосуються створення в Сумській області кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» та створення Центру 4.0. на базі СумДУ, що дасть змогу об’єднатись та спільно впливати на розвиток інноваційної економіки Сумщини.

Крім того, під час конференції говорили про можливості та проблеми розвитку таких компонентів нової стратегії промислових хайтек:

Smart Product: Суми зберігають потужний потенціал машинобудування, інжинірингу та ІТ. Перехід на технології 4.0 з посиленням кооперації та освіти must be для покращення конкурентоздатності всіх виробників.

Smart організація: кожен виробник має демонструвати кращу спроможність від R&D й до управління талантами. Але головний виклик в тому, щоб об’єднатись та спільно впливати на свій розвиток.

Smart Export: Суми переживають складний період падіння експортних ринків й необхідності їх диверсифікації. Для малого та середнього бізнесу потрібна більша підтримка й промисловим хайтек час будувати власну експортну програму.

Наступного дня учасники конференції мали змогу ознайомитися із лабораторіями СумДУ: робототехніка, системи управління, проекти і штучного інтелекту, центри ІТ-компаній, сучасне зварювальне обладнання, лабораторія AR VR тощо.

Також відбулася екскурсія до  АТ «Технологія». Учасники зустрілися із керівництвом підприємства, обговорили питання стану підприємств, підготовки кадрів, можливі напрями розвитку партнерства та створення Сумського кластеру промислових хайтек «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]