Дата публікації:
08 квітня 2019
Кількість переглядів:
1052
Поділитися:

3 та 4 квітня за ініціативою Відділу інтернаціоналізації освітньої діяльності (ВІОД) та сприяння студентського ректорату пройшли заходи під назвою «Міжнародна мобільність: як це працює?» для студентів факультетів електроніки та інформаційних технологій, іноземної філології та соціальних комунікацій, технічних систем та енергоефективних технологій та навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького.  Заходи відбулися у межах формування Студентської агенції з академічної мобільності. Говорили про завдання студентської агенції, основні проблеми, з якими стикаються здобувачі освіти при реалізації їх права на академічну мобільність. Було представлено актуальні міжнародні програми короткострокового та довгострокового навчання за кордоном.

 Своїми історіями успіху участі в міжнародних програмах навчання поділилися студенти-учасники програм академічної мобільності. Студентка факультету ІФСК Анастасія Коротун розповіла про власні досягнення та переваги від участі в програмах міжнародної академічної мобільності, супроводивши доповідь яскравими фотографіями (у неї за плечима наразі 13 успішних стажувань за кордоном, зокрема в Арменії, Грузії, Італії, Люксембурзі, Македонії, Німеччині, Польщі, Турції, Хорватії).

Студент факультету ЕлІТ Руслан Єрмаков презентував свій досвід навчання за програмою Erasmus+ в Університеті Кобленц-Ландау (Німеччина) за напрямом «Web-science», переваги вивчення німецької мови за програмою DAAD, досвід участі у якості волонтера на Web Summit, а також переваги стажування за спеціальністю в німецькій компанії SAP.

Студентка факультету ТеСЕТ Вікторія Чубур мотивувала присутніх подаватися на програми навчання за кордоном, презентувала власний досвід навчання в Університету Кобленц-Ландау (Німеччина) за програмою Ерасмус+ за напрямом «Environmental sciences»;

Студентка ННІ ФЕМ ім. О. Балацького Діана Козлова, яка тільки повернулася з навчання в Університеті Альмерія (Іспанія), розповіла свою історію успіху, і налогосила, що подача на програму навчання за кордоном потребує певних зусиль, але переваг набагато більше, і це досвід на все життя.

До заходів долучилися заступники деканів факультетів та директорів інститутів з міжнародної діяльності. До заходу на факультеті ІФСК приєднався студентський країнознавчий гурток «Офіс подорожей», а також викладачі кафедри германської філології.



 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]