Дата публікації:
15 травня 2019
Кількість переглядів:
976
Поділитися:

14 травня в Сумському державному університеті пройшла дискусія щодо національної стійкості за участі послів Естонії, Литви та Латвії в Україні. Зі студентами, викладачами, громадськими діячами міста спілкувалися Надзвичайний та Повноважний Посол Естонії в Україні пан Герт Антсу,  Надзвичайний та Повноважний Посол Литви в Україні пан Марюс Януконіс і Надзвичайний та Повноважний Посол Латвії в Україні пан Юріс Пойканс. Учасники дискусії обмінялися думками щодо факторів, які впливають на здатність нації до відновлення, адаптації, функціонування та позитивного розвитку під час негативних і кризових ситуацій, а також ознайомились із досвідом балтійських країн з формування у громадян довіри до державних інституцій, зовнішньополітичного курсу країни, розвитку медійної грамотності як складової інформаційної безпеки тощо. Участь у заході взяли більше 100 учасників.

Такий формат спілкування відбувся за ініціативи керівника Центру досліджень регіональної безпеки Сумського державного університету Миколи Назарова та виконавчого директора Міжнародного центру оборони і безпеки Дмитра Теперика. На думку останнього, національна стійкість будується саме в регіонах, і джерелом її є громадянське суспільство. Дмитро Теперик представив учасникам дискусії програму «Стійка Україна», яка діє за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії та спрямована на розвиток співпраці між Естонією та Україною в секторі безпеки.

Переглянути запис панельної дискусії «Зміцнення національної стійкості: балтійський досвід та українські реалії» Ви можете за цим посиланням.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]