Дата публікації:
14 червня 2019
Кількість переглядів:
963
Поділитися:

5-7 червня Медичний інститут Сумського державного університету відвідали вчені з університету Умео (Швеція). До складу делегації увійшли: професор Томас Борен та доктор Жанна Бугайцова з відділу медичної біохімії та біофізики, а також професори Андерс Берлунг та Маджид Ебрахімі. Гості прочитали шість лекцій, що стосувалися особливостей стоматологічної освіти та надання стоматологічної допомоги у Швеції, а також питання адаптації гелікобактер пілорі до різних умов.

У межах візиту делегації відбувся круглий стіл між представниками університету Умео та керівництвом МІ на чолі з його директором Андрієм Лободою. Учасники обговорили наступні етапи співпраці за програмою Еrasmus – цьогорічний проєкт продовжено на три роки, що значно розширює можливості співпраці між двома університетами. Упродовж наступних двох років планується 12 візитів вчених з Умео з лекціями та семінарами з різних проблем стоматології, що значно підвищить якість підготовки студентів-стоматологів МІ СумДУ. Минулого року, у межах виконання попереднього проєкту, чотири аспіранти МІ протягом року проводили дослідження в університеті Умео.

Також відбулася зустріч у Центрі колективного користування науковим обладнанням з науковою групою д.мед.н., професора Максима Погорєлова. Науковці обговорили перспективи проведення спільних досліджень із застосування металевих наночасточок з метою створення нових продуктів для стоматології.

За результатами візиту заплановано подавати ряд проєктів на міжнародні наукові гранти для фінансування спільних наукових досліджень. Наступного разу партнери з Умео планують відвідати Сумський державний університет у межах щорічної конференції Медичного інституту «Biomedical Prespectives» в жовтні 2019 року.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]