Дата публікації:
16 грудня 2019
Кількість переглядів:
3461
Поділитися:

Сумський державний університет увійшов до фіналу конкурсу проєктів з освітніх технологій Reimagine Education Awards та представив Україну на виставці-конференції у Лондоні. Ця подія, яку також називають «освітнім Оскаром», відбулася 9-10 грудня в Конференц-центрі імені Королеви Єлизавети ІІ. Організаторами вже шостий рік поспіль виступають рейтингове агентство QS та Бізнес-школа Уортона Пенсильванського університету.

Сумський державний університет став єдиним учасником від України та презентував свою екосистему онлайн-навчання. Журі конкурсу включило проєкт СумДУ у список 15% фіналістів серед понад 1 500 проєктів від технологічних компаній, університетів та інших провайдерів освітніх послуг з 84 країн світу.

Виставковий стенд СумДУ мали змогу відвідати більше 650 учасників конференції. СумДУ демонстрував досвід використання технологій віртуальної та доповненої реальності у своїй екосистемі онлайн- навчання. Усі бажаючі в Лондоні мали змогу опинитися в одному віртуальному просторі разом із фахівцем, що знаходився в Сумах, і разом вирішити інженерну задачу з коригування режимів роботи установки підготовки природного газу та усунення аварійної ситуації в її роботі. Окрім цього, представники СумДУ продемонстрували, як використовувати AR/VR у інших галузях знань.

Своїми враженнями поділилася Зоя Зайцева, регіональна директорка QS: «Чудовий досвід використання віртуальної реальності разом із Сумським державним університетом! Неймовірні технології з безліччю фантастичних застосувань у технічних, класичних, мистецьких, медичних та будь-яких інших освітніх закладах».


Нунціо Кваквареллі
, засновник та виконавчий директор QS


Тарас Крикун
, заступник Посла України у Сполученому Королівстві


Проф. Л’ю Чан
, віцепрезидент Південного науково-технологічного університету (Китай) ділиться враженнями від відвідування українського стенду

За словами Юрія Зубаня, керівника центру технологій електронного навчання СумДУ, команда університету довела, що Україна вміє вражати своїм інтелектуальним та технологічним потенціалом, а такі платформи, як Reimagine Education, є гарною нагодою знайти нових партнерів в реалізації амбітних міжнародних проектів.

21 грудня у Сумському державному університеті відкриваються лабораторія віртуальної і доповненої реальності “Ulab”, аналогів якої в українських ЗВО наразі не існує, вебінар-студія та відео-студія.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]