Дата публікації:
27 лютого 2020
Кількість переглядів:
1517
Поділитися:

25 лютого Сумський державний університет відвідали представники провідної чеської компанії «Шкода Транспортейшен» – віцепрезидент Люмір Тесарж, менеджер з персоналу Якуб Карель, головний технолог Алеш Стулик, директор «Шкода Транспортейшен Україна» Костянтин Жижко.

На зустрічі з ректором СумДУ Анатолієм Васильєвим було обговорено хід реалізації Договору про співпрацю між університетом та чеською компанією, зокрема в сфері навчання та проходження виробничої практики і стажування студентів СумДУ на підприємствах «Шкода Транспортейшен».

Також, враховуючи технологічну потужність, високу кваліфікацію фахівців СумДУ, чеська сторона зацікавлена підготовкою на базі університету зварювальників. У рамках спільного проєкту на факультеті технічних систем та енергоефективних технологій створена лабораторія сучасного зварювального обладнання, де підготовку пройшли вже понад 70 осіб. У планах поглиблення партнерських зв’язків чеська компанія має намір фінансувати відкриття такого ж центру підготовки спеціалістів на базі Конотопського класичного фахового коледжу СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]