Дата публікації:
30 липня 2020
Кількість переглядів:
8792
Поділитися:

29-30 липня на базі Сумського державного університету пройшли заняття  міжнародної школи-тренінгу «Громадська адвокація», у рамках проєкту «Разом – ми сила, або ХОЧУ бути блогером», що фінансується МЗС Федеративної Республіки Німеччини.

Протягом двох днів студенти СумДУ обговорювали питання дискримінації, її види, стереотипи, мову ворожнечі, а також шляхи, за допомогою яких кожен з присутніх може боротися з дискримінацією та використовувати механізми громадської адвокації.

Тренерами проєкту стали міжнародні експерти із захисту прав людини: Магдалена Швідер /Magdalena Świder/ (Польща) та Вібке Ельце /Wiebke Eltze/ (Німеччина). Особливістю школи стало те, що через карантинні заходи тренери проводили захід дистанційно, за допомогою технологій вебконференції. Завдяки технічній потужності СумДУ трансляція відбулася на високому рівні.

Ще однією перевагою заходу стало те, що в ньому взяли участь іноземні студенти СумДУ, а, отже, питання дискримінації та адвокації вдалося розглянути з різник сторін, аналізуючи досвід як України, Польщі, Німеччини, так й інших країн.

«Питання прав людини протягом життя було для мене дуже чутливою темою. Я планую ініціювати програму з відеоблогерства у своєму місті наступного семестру, де ми разом із однодумцями будемо вирішувати безліч проблем, пов’язаних з дискримінацією. Я дуже горда скористатися можливістю та взяти участь у цій освітній ініціативі», - поділилась враженнями про захід студентка Медичного інституту СумДУ Millicent Marian Mbaama.

Ще одна учасниця заходу, студентка ННІ ФЕМ ім. Балацького Harriette Borteley Alavanyo  бачить у курсі низку перспектив:

«Багато прав людини порушуються в наші дні і кожен з нас питає себе – коли це закінчиться? Я бачу, що цей короткий курс зможе розширити наші знання про права людини та стати платформою для обміну нашими ідеями для покращення громад у майбутньому», - зазначила вона.

Результатом школи-тренінгу стало те, що всі учасники, об’єднавшись у групи, розробили власні адвокаційні кампанії, які найближчим часом за підтримки організаторів будуть втілені в життя.

Проєкт «Разом – ми сила, або ХОЧУ стати блогером» реалізується Сумським державним університетом спільно з ГО «Молодіжна медіа спілка (ММС)» у співпраці з німецькою організацією «Сultures Interactive», ГО «Фундація Прав Людини» та фінансується коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]