Дата публікації:
18 вересня 2020
Кількість переглядів:
4833
Поділитися:

20 вересня спортсмени СумДУ відзначатимуть святкову дату – Міжнародний день студентського спорту.

«Цей день вже 5 років поспіль є знаменною подією у спортивному календарі закладів вищої освіти Сумщини», - зазначив Голова Сумського відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки України, ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

У СумДУ спортивні цінності та спортивна практика існують в ідеальній взаємодії з іншими напрямами розвитку університету. Потужна спортивна база, 40 видів спорту, активна діяльність у заходах, організованих Спортивною студентською спілкою України, успішна участь у змаганнях за календарем Комітету фізичного виховання і спорту МОН України, участь команд СумДУ у професійних лігах створюють умови для студентів-спортсменів університету  побудувати власну кар’єру за двома напрямами – освітньо-професійним та спортивно-професійним.

За 2019-2020 роки студенти СумДУ здобули кубок переможців у загальнокомандному заліку Зимової універсіади України, титул чемпіонів Всеукраїнської літньої універсіади у категорії вишів із найбільшою кількістю студентів, медалі різного ґатунку на Всесвітній літній Універсіаді в Італії та Європейських спортивних іграх у таких видах спорту, як дзюдо, легка атлетика та стрільба з лука. Команди СумДУ в черговий раз підтвердили звання переможців серед закладів вищої освіти Сумської області.

Понад 450 студентів-спортсменів СумДУ у складі обласних та національних збірних команд змагалися за призові місця на чемпіонатах України, Європи та світу у таких видах спорту, як біатлон, баскетбол, волейбол, веслування, дзюдо, карате, легка атлетика, лижні перегони,  настільний теніс, стрільба з лука, спортивне орієнтування тощо. У минулому році на знакових міжнародних змаганнях студентами СумДУ завойовано близько 50 нагород різного ґатунку. Це дає можливість студентам-спортсменам розвивати і накопичувати спортивний досвід та стати відомими учасниками елітних спортивних змагань.

І сьогодні, в умовах карантину із дотриманням усіх протиепідемічних заходів, студенти-спортсмени СумДУ продовжують тренувальний процес та готуються до змагань із надією, що це в подальшому дасть можливість здобути перемогу на престижних спортивних аренах.

Спортивних успіхів і перемог твоїм студентам, СумДУ!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]