Дата публікації:
12 січня 2021
Кількість переглядів:
1959
Поділитися:

Наприкінці 2020 року Сумський державний університет приєднався до нового проєкту Американських Рад з міжнародної освіти «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic Integrity and Quality Initiative – Academic IQ).

Мета проєкту – формування нової академічної культури. Проєкт матиме чотири основні напрямки діяльності: просвітницька кампанія, практичний навчальний курс, поширення міжнародних практик в українських університетах, робота над нормативною базою і регулятивними механізмами. Основну увагу буде приділено       розробці та впровадженню інструментарію для внутрішнього інституційного аналізу ЗВО; навчанню представників центрів внутрішнього забезпечення якості освіти методикам аналізу даних та прийнятті управлінських рішень на основі проаналізованої інформації для зміцнення культури академічної доброчесності.

У період першого етапу проєкту, з 1 грудня 2020 року по 5 лютого 2021 року,  передбачено проведення опитування викладачів та студентів 60 університетів України стосовно практик академічної доброчесності. Далі організатори опитування нададуть інформацію про результати кожному університету для глибокого аналізу.

Дотримання принципів академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу є запорукою якісних результатів навчання та конкурентоспроможності на ринку праці. Сумський державний університет приділяє значну увагу розвитку академічної культури та розбудові відповідного інституційного забезпечення.

Особлива увагу приділяється навчанню студентів академічному письму, роботі з джерелами інформації та цитуванню. Студенти першого курсу проходять курси «Основи інформаційної культури» та «Основи академічного письма». В університеті систематично проводяться спеціалізовані семінари, тренінги та вебінари для студентів, викладачів та науковців з питань цифрових наукових інструментів, ресурсів, авторського права, роботи з даними та спеціалізованим програмним забезпеченням. Крім того, усі охочі мають доступ до тематичних гідів для дослідників на сайті бібліотеки, що постійно оновлюються.  Бібліотека СумДУ також надає відповідні консультації в режимі онлайн через чат на сайті.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]