Дата публікації:
22 січня 2021
Кількість переглядів:
2106
Поділитися:

20 січня директор ННІ ФЕМ імені Олега Балацького Тетяна Васильєва та завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Юрій Петрушенко взяли участь у міжнародному вебінарі «Learning Cities» («Міста, що навчаються»), організованому Південнокорейською асоціацією міст.

Рік тому  Тетяна Васильєва брала участь у навчальному візиті до Республіки Корея, де ознайомилася з практичними результатами впровадження концепції «міст, що навчаються».

Цього року науковці СумДУ вже ділилися власними напрацюваннями в сфері освіти впродовж життя, зокрема підходами до реалізації «третьої» місії університету, що полягає у позитивному впливі на соціально-економічне середовище свого функціонування, запровадження системи наставництва, інноваційний досвід дуального навчання, запровадження «ваучера професійного розвитку» як системи накопичення навичок, створенні програм неформального навчання в умовах пандемії, залученні роботодавців до розробки таких програм тощо.

Учасники вебінару домовилися про продовження співпраці щодо популяризації концепції міст, що навчаються, та науковому обґрунтуванні ефективних шляхів її впровадження в умовах пандемії COVID-19.

До відома:

Глобальна мережа ЮНЕСКО міст, що навчаються, створена Інститутом ЮНЕСКО з освіти впродовж життя відповідно до Пекінської декларації (2013 рік). Її мета – сприяти спільнотам у розширенні індивідуальних прав і можливостей особистості в навчанні впродовж життя і, як наслідок, соціальній згуртованості й економічному зростанню міст, регіонів і країн. Мережа допомагає розвиткові діалогу між містами в питаннях політики, їх взаємному навчанню, сприяє встановленню зв’язків і партнерських відносин, забезпечує розвиток потенціалу, розробку засобів заохочення.

Міста-члени мережі отримують унікальні можливості для вдосконалення навчання впродовж життя через політичний діалог та взаємне навчання, розвитку партнерств, поширення прогресу впровадження своїх планів розвитку через інформаційні канали ЮНЕСКО. Південнокорейські міста є світовими лідерами з впровадження концепції міст, що навчаються.

Торік за сприяння науковців СумДУ була підготовлена заявка на вступ м.Суми до мережі міст, що навчаються. Вступ очікується у 2021 році.


  

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]