Дата публікації:
24 лютого 2021
Кількість переглядів:
6364
Поділитися:

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження видатної української письменниці, громадської діячки Лесі Українки. Інтерес до її творчості не згасає і нині. Про неї говорять: "шляхетна дама, міська євроінтеграторка, безапеляційна патріотка, інтелектуалка, феміністка”... 

А якою знають Лесю Українку студенти СумДУ?

Не залишаючись байдужими до творчості письменниці, студенти 2 курсу Медичного інституту та першокурсники факультету електроніки та інформаційних технологій взяли участь у поетичному арт-челенджі до святкування ювілею Лесі Українки. 

СумДУ вже вдруге долучився до проєкту “Всеукраїнський флешмоб відеочитань”, започаткованого у 2019 році. Бібліотека разом з групою з виробництва медіа-контенту Медіа-центру університету створили відеоролик, у якому студенти продекламували поезії Лесі Українки: «Contra spem spero!» (Без надії сподіваюсь!) та «Стояла я і слухала весну» під чарівну музику Мирослава Скорика. 

Вірші Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) знайомі всім ще змалку, її біографію вивчають у кожному навчальному закладі, про неї говорять, пишуть, дискутують… Авторка відомих поетичних, прозових та драматичних творів, мала хист до музики, знала 7 мов, займалася перекладацькою діяльністю, читала європейську літературу в оригіналі. У 19 років написала підручник "Стародавня історія східних народів". Була принциповою феміністкою у житті та літературі. За незвичайну силу духу і твердість характеру Іван Франко назвав Лесю Українку “єдиним мужчиною на всю новочасну соборну Україну”.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]