Дата публікації:
05 квітня 2021
Кількість переглядів:
2072
Поділитися:

Перший проректор Сумського державного університету Сергій Лєонов та начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко у складі делегації освітян України здійснили поїздку до Республіки Таджикистан.

Тривав візит української делегації, яку очолював Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, протягом 30 березня – 1 квітня 2021 року.

Представники провідних закладів вищої освіти України взяли участь у освітньому форумі «Навчайся в Україні», організованому Українським державним центром міжнародної освіти МОН.

СумДУ презентував потужні можливості для навчання іноземних студентів, реалізації наукових проєктів, трансферу інноваційних технологій в рамках міжнародної виставки «Study in Ukraine», представивши інформаційні матеріали кількома мовами, у тому числі таджицькою. Таджицькі абітурієнти активно цікавились спеціальностями, за якими здійснює підготовку Сумський державний університет, зокрема, медичними, економічними, інженерними.

На масштабних заходах найвищого рівня відбулися зустрічі представників СумДУ з колегами з Таджикистану, на яких було обговорено перспективи співпраці в галузі освіти і науки. Результатом переговорів стало підписання угод з трьома провідними університетами Республіки Таджикистан.

Участь у представницькому форумі, презентація потенціалу університету, зустрічі з представниками дипломатичних місій і медіа, абітурієнтами, досягнуті домовленості з таджицькими закладами вищої освіти відкривають нові горизонти і перспективи розвитку двосторонніх проєктів у галузі освіти і науки на принципах взаємності та успішності.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]