Дата публікації:
09 серпня 2021
Кількість переглядів:
2222
Поділитися:

З 26 липня по 2 серпня Сумський державний університет був представлений на найбільшій виставці вищої освіти, науки та технологій Танзанії, що щорічно організовується Університетською комісією Міністерства освіти, науки та технологій цієї країни.

На цій, уже 16-й, виставці Сумський державний університет представляли директор медичного інституту Андрій ЛОБОДА та заступниця директорки навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту Тетяна МАЙБОРОДА.

На сьогодні СумДУ є лідером серед українських закладів вищої освіти за кількістю танзанійських студентів, тому участь університету у таких заходах є надзвичайно актуальною та важливою.

Під час участі у виставці відбулися консультації відвідувачів виставки, випускників шкіл та батьків щодо можливостей отримання освіти за різними спеціальностями у СумДУ. Особливо приємними були зустрічі з випускниками Сумського державного університету різних років та спеціальностей, які ділилися теплими спогадами про роки навчання та своїми кар’єрними успіхами у Танзанії після випуску та повернення додому.

Також відбулася низка зустрічей та переговорів щодо можливостей співпраці з танзанійськими університетами, зокрема, урочисте підписання угоди з Tanzania Institute of Accounting, відвідання кампусів та зустрічей з керівництвом таких університетів, як St. Joseph University та Hubert Kairuki Memorial University. Основні напрями переговорів стосувались академічної мобільності викладачів та студентів, участі у конференціях та науковій роботі, підвищення кваліфікації тощо. Більше того, започаткована співпраця з вищими навчальними закладами з Індії, які також брали участь у виставці і є активними учасниками інтернаціоналізації освіти своїх університетів (Lovely Professional University, PDEU – Pandit Deendayal Energy University, MM (DU) – Maharishi Markandeshvar (Deemed to be University and others).

Одним з найважливіших досягнень перебування у Танзанії була зустріч представників СумДУ з керівництвом Департаменту вищої освіти Танзанії та Міністром освіти Занзібару. Були обговорені питання навчання танзанійських студентів за різними спеціальностями, яких потребує ринок праці Танзанії, можливості надання стипендій для навчання урядами Танзанії та Занзібару, підтримки студентів під час навчання в Україні, розширення співпраці між СумДУ та університетами Танзанії.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]