Дата публікації:
01 жовтня 2021
Кількість переглядів:
2132
Аудіоверсія:
Поділитися:

30 вересня Сумський державний університет підписав договір про співпрацю з однією із провідних IT-компаній України – SoftServe.

Угода передбачає партнерство сторін у сфері розвитку наукових та проєктних досліджень, у практичній підготовці здобувачів, перепідготовці та підвищенні кваліфікації фахівців і науково-педагогічних працівників університету. Також планується спільна діяльність в рамках наукових та інноваційних проєктів, організація спільних семінарів, тренінгів, консультативна підтримка, допомога в організації стажування здобувачів вищої освіти на базі компанії.

«СумДУ приділяє велику увагу підготовці фахівців IT-напрямку, адже сьогодні такі спеціальності є дуже затребуваними на ринку праці. Нам приємно, що на університет звертають увагу топи IT-ринку. Сподіваюся, договір, який ми сьогодні підписуємо, буде активно працювати, і ми реалізуємо всі заплановані цілі співпраці», – зазначив перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ.

У ході візиту до СумДУ гості відвідали навчальні класи компаній-партнерів, ознайомилися із можливостями бібліотеки, онлайн-студії, лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab». 

«Я приємно вражений вашим закладом вищої освіти, його матеріально-технічною базою та викладацьким складом. Сьогодні ми робимо офіційний крок до потужної  та плідної спільної роботи», – підкреслив директор центру розробок компанії SoftServe у Харкові Геннадій БУКШЕВАЛОВ.

Довідково:

SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення в Центральній та Східній Європі. Головні офіси компанії розташовані в Остіні (Техас, США) і Львові (Україна). У рейтингу найбільших, найуспішніших і найприбутковіших українських IT-компаній, оприлюдненому у лютому 2021 року, SoftServe посіла другу позицію. Компанія неодноразово визначалась найкращим роботодавцем України (за міжнародною версією Hewitt Associates та HR Center, за версією рейтингу DOU.UA). У 2019 посіла сьоме місце з-понад 130 компаній Західної Європи у категорії розробки програмного забезпечення за версією Clutch.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]