Дата публікації:
21 жовтня 2021
Кількість переглядів:
1856
Аудіоверсія:
Поділитися:

20 жовтня на базі Сумського державного університету відбулася робоча нарада з реалізації проєкту «Загальнонаціональна цифрова платформа для професійного розвитку розробників університетських стратегій забезпечення якості освіти».

Проєкт реалізується у співпраці з Міжнародним фондом досліджень освітньої політики та трьома українськими університетами: Сумським державним, Західноукраїнським національним та Бердянським державним педагогічним, за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

Фахівець із питань освіти посольства США в Україні Віра ТЕРНОВСЬКА відзначила, що загальною метою проєкту є підвищення якості української освіти. «Українська освіта має посісти своє місце в освітньому просторі Європи. Важливою складовою цього процесу є створення відповідної освітньої платформи. Приємно, що проєкт не є роботою однієї організації, а об’єднує зусилля освітян із різних регіонів України», - підкреслила Віра ТЕРНОВСЬКА.

Акцентуючи увагу на кінцевій меті реалізації проєкту та участі в ньому Сумського державного університету, ректор Василь КАРПУША зазначив: «Тематика цього проєкту для нас надзвичайно важлива, адже ми багато років працювали над створенням власної стратегії розвитку університету. Це був доволі складний процес, але наразі ми маємо документ, який дозволяє закладу розуміти, куди і як рухатися та бути успішним. Питання якості в нашому університеті – це питання номер один за всіма напрямками, оскільки університет не може бути успішним, якщо якась складова його діяльності не є якісною».

«Без стратегічного планування успішність закладу вищої освіти неможлива. Так само, як неможлива вона без критичної маси «агентів змін» – креативного кадрового потенціалу, зарядженого філософією лідерства», – підкреслив почесний ректор СумДУ, голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Президент Міжнародного фонду досліджень освітньої політики, керівник проєкту Тарас ФІНІКОВ зазначив, що створення Загальнонаціональної цифрової платформи для професійного розвитку розробників університетських стратегій забезпечення якості освіти покликане озброїти  тих, хто бажає та хоче, компетенціями, що відповідають сучасним вимогам. Він висловив глибоку подяку керівництву СумДУ за внесок у реалізацію проєкту та відзначив знаковість проведення робочої наради саме в Сумах, оскільки фонду вже не раз вдавалося успішно реалізувати програми, в яких Сумський державний університет виступав партнером.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]