Дата публікації:
05 листопада 2021
Кількість переглядів:
2742
Поділитися:

3 листопада завершилась програма першої хвилі Бізнес-академії, організованої та проведеної на базі регіонального акселератора GCIP для інновацій, технологій та стартапів у Сумській області, в рамках проєкту UNIDO GCIP «Глобальна інноваційна програма чистих технологій для малих та середніх підприємств в Україні».

9 стартап-команд успішно пройшли 3 навчальні сесії, де отримали необхідні знання й підтримку від експертів, фахових менторів, підготували презентаційні матеріали, котрі надають їх потенційним споживачам та інвесторам розуміння нових продуктів і послуг

Під час фінальної презентації кожна команда мала 10 хвилин на виступ, а затим журі – 10 хвилин на запитання та коментарі. Кожний проєкт оцінювали за десятьма критеріями: опис бізнесу; виявлення споживачів; валідація продукту/ технології; тактика виходу на ринок/ модель продажу; конкуренція, фінанси та фінансування; юридичні питання; команда, сталість, презентація.

У результаті переможцем став стартап-проєкт «Автономний робот»  (Autonomous robot) – виробництво автономних роботів на основі штучного інтелекту, для транспортування вантажу по складу, оминаючи перешкоди та інтегруючись в систему автоматизації WMS. https://sites.google.com/cs.sumdu.edu.ua/trans-robots/index. Команда проєкту (СумДУ): В’ячеслав МИХАЛИК, Ігор ЗАЇКА та В’ячеслав МОСКАЛЕНКО.

Друге місце та номінацію «Перспектива для розвитку туризму» отримала команда «OK TOWN» – це оптимізований маркетплейс  та інноваційний інструмент для розвитку туристичної інфраструктури, навіть у дуже малих містах.  «OK TOWN» орієнтується всі обласні центри і навіть маленькі містечка. Саме там багато історичної спадщини, велика кількість екскурсій, є можливість поїхати на кемпінг, інші види відпочинку. У такий спосіб команда хоче активувати локальний туризм по всій Україні.  WEB-версію  проєкту адаптовано для мобільного додатку, а тепер розробники працюють над створенням мобільного додатку з використанням штучного інтелекту та системи геолокації, щоб клієнту було зручно кастомізувати свій запит і подорожувати легко.

Команда «OK TOWN»: Олена КАСЬЯН, Артем РУДИЧЕНКО, Яніна ГРЕЧИХІНА, Олександр МАЗУРКЕВИЧ, Марина САДИМАКА, Вікторія ГОДІК, Сергій ЛЮЛЬЧЕНКО, Андрій КРУЖИЛО, Сергій ЛУЗАН, Анастасія ПРЯНИКОВА. www.oktown.com.ua/contacts, www.instagram.com/ok_town/, www.facebook.com/OKTOWN.com.ua/

Переможцями у номінаціях стали:

Перспективні технології у будівництві – проєкт «3D друк. Революція у будівництві» революцій принтер, що може будувати на 60% дешевше та у 10 разів швидше, ніж з цегли, з такою ж якістю, міцністю, умовами теплоізоляції, і, при цьому, створюючи на 50% менше викидів, ніж від виробництва необхідної цегли.

Команда проєкту (СумДУ): Петро ЛЕОНТЬЄВ, Костянтин ДЕРБЕНЬОВ, Кирило ГРИЦЕНКО, Андрій МАКАРЕНКО https://www.facebook.com/profile.php?id=100070434145599

Перспективні технології для Енергонезалежності - проект "Экологичное тепло" (Еco heating) – прилад для опалення житлових та нежитлових приміщень за допомогою кавітаційного теплогенератора з економією від 30%. Очищення води у басейнах без використання хімії.

Розробник проєкту – Костянтин МОГИЛЕВСЬКИЙ https://www.facebook.com/profile.php?id=100011756352390

Перспективний проєкт у креативній галузі: OpenАR – унікальний мобільний додаток з туристичним гідом у Вашій кишені.

Команда проєкту: Дар’я СУХОСТАВЕЦЬ, Андрій СОХАНЬ https://www.instagram.com/openar_ua/

Перспективний соціальний проєкт: ProCreative Recycling (м.Охтирка) –  платформа для креативного підходу до залишків на виробництві.  

Команда проєкту: Родіон ДУБРОВКА, Владислав ГОЛЯКОВ, Максим ДЬЯКОВ. https://www.facebook.com/OkhtyrkaMolodCentr (сторінка громадської організації «Охтирський молодіжний центр»).

Перспективний науковий проєкт: «FlyChit» (ФлайХіт) – екологічно безпечне, біорозкладне пакування для харчових та нехарчових продуктів на основі біополімеру хітозану.

Команда проєкту: науковці Інституту прикладної фізики Національної академії наук України (м.Суми) Оксана КАЛІНКЕВИЧ, Олексій КАЛІНКЕВИЧ, Яна ТРОФИМЕНКО https://www.facebook.com/Flychitrexs

Перспективний проєкт для цифровізації агросектору: Biologer – прилад для підвищення урожайності теплиць та автоматизованого контролю мікроклімату у приміщеннях з особливими умовами зберігання або вирощування продукції.

Команда проєкту (СумДУ): Микола ШУБЕНКО, Євген СИНЕЛЬНИКОВ, Діана НЕСТОРЕНКО https://www.facebook.com/kolia.shubenko     

Окремо варто відзначити проєкт, спрямований на пошук зручного та ефективного засобу подолання найбільшої проблеми сучасності – «Нове лікування коронавірусноі хвороби Covid-19» (м.Київ) – фармацевтична композиція в лікуванні Covid-19. Розчин для назальних інгаляцій, що використовується за допомогою кишенькового небулайзера.

Команда проєкту: Наталія ТИХОНІВСЬКА, Леонід ЗЛОБІНСЬКИЙ.

Усі учасники отримають сертифікати, а переможці – фінансові гранти на розвиток своїх стартапів.

Вітаємо усі команди, бажаємо подальших успіхів!

Додаткова інформація, діяльність та проєкти стартап-центру СумДУ, склад наглядової ради, викладачі, ментори та організатори бізнес-академії UNIDO GCIP - https://startup.sumdu.edu.ua/unido-gcip-new,  https://cutt.ly/GCIPSUMY, https://www.facebook.com/ssu.new.generation 

Координує проєкт UNIDO GCIP регіональний акселератор Сумської області – Андрій ПІВЕНЬ, координатор стартап-центру СумДУ «New Generation», начальник Центру комп`ютерних технологій.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]