Дата публікації:
10 листопада 2021
Кількість переглядів:
2025
Поділитися:

У рамках Угоди про співпрацю між Сумським державним університетом і Політехнічними коледжами Камарінес Сур (Camarines Sur Polytechnic Colleges) м. Набуа, Філіппіни, розпочато реалізацію програми міжнародної віртуальної мобільності, учасниками якої стануть понад 60 українських та 100 філіппінських студентів.

Координатор програми від СумДУ – заступник декана факультету іноземної філології та соціальних комунікацій з міжнародної діяльності, старший викладач кафедри германської філології Алла КРАСУЛЯ, координатор від закладу-партнера – ад’юнкт-професор, керівник центру міжнародних зв’язків Політехнічних коледжів Камарінес СУР ФІЛМОР Дж. МУРІЛЛО.

Для студентів СумДУ спеціальностей «Кібербезпека» та «Комп’ютерні науки» участь у програмі передбачається у рамках дисципліни «Англійська мова: комунікативні стратегії» (лекторка – завідувачка кафедри іноземних мов, доцент, Наталія ТАЦЕНКО), студенти спеціальності «Філологія» долучаться  до програми в рамках дисципліни «Основи теорії мовної комунікації» (лекторка – старший викладач кафедри германської філології Ірина УЩАПОВСЬКА). Програма триватиме до кінця грудня.

Координаторка програми Алла КРАСУЛЯ розповіла, що спільне онлайн-навчання студентів з різних країн не лише сприяє формуванню фахових (мовних та мовленнєвих) навичок, але й розвитку міжкультурної компетентності.

«Саме формування міжкультурної компетентності є ключовим фактором у здійсненні процесу комунікації між представниками різних культур. Це готовність сприймати цінності й поведінку інших, слухати, спостерігати, бути гнучким у спілкуванні та вміти розв’язувати конфліктні ситуації», - зазначила Алла КРАСУЛЯ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]