Дата публікації:
20 грудня 2021
Кількість переглядів:
2263
Поділитися:

16 грудня на засіданні Української асоціації освіти дорослих було підведено підсумки V Загальноукраїнського конкурсу кращих проєктів у сфері освіти дорослих.

У номінації «Кращий освітній проєкт з активізації місцевих громад» почесне 2️ місце посів Фестиваль неформальної освіти «Мистецтво вчитися разом», який був реалізований у Сумському державному університеті.

«Мистецтво вчитися разом» – це фестиваль неформальної освіти, що відбувся 13 жовтня 2021 року в Конгрес-центрі СумДУ: 36 захоплюючих тренінгів за трьома напрямами («Мистецтво», «Вчитися» і «Разом»). Фестиваль організовано в СумДУ за участі ГО «Центр освіти впродовж життя», Народного університету м.Целле та за підтримки Посольства Німеччини в Україні, DVV International в Україні та Сумської міської ради. Ініціатори і керівники фестивалю: завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Юрій ПЕТРУШЕНКО і завідувачка кафедри управління імені Олега Балацького Ганна ШВІНДІНА.

Згідно з розробленою організаторами інноваційною концепцією, фестиваль неформальної освіти «Мистецтво вчитися разом» – це освітній захід, на якому зможуть зустрітися мешканці м.Суми, що хочуть отримати додаткову освіту та викладачі/тренери (теж мешканці м.Суми), які мають знання і досвід, якими хочуть поділитися.

Мета фестивалю – популяризація освіти впродовж життя серед жителів м.Суми, розвиток системи неформальної освіти в місті, її орієнтація на актуальні освітні потреби містян та вимоги ринку праці.

Організатори фестивалю вже працюють над тим, щоб провести фестиваль і в 2022 році. Заявка щодо проведення фестивалю пройшла експертизу проєктів громадського бюджету і скоро буде доступна для голосування:

https://pb.smr.gov.ua/projects/24?fbclid=IwAR2-klsHyESnn2fIySD7BSb7FXL2xxGUiClJa9wccs8xkjRZ5hmx7GiIvPM

У подальших планах – зробити фестиваль міжнародним і традиційним для м.Суми.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]