Дата публікації:
21 грудня 2021
Кількість переглядів:
2610
Поділитися:

18 грудня у Сумському державному університеті відбувся міждисциплінарний студентський конкурс, спрямований на вирішення глобальних проблем в галузі охорони здоров’я.

Проєкт започаткований і координується Глобальним інститутом здоров’я Еморі (Атланта, США). Головна мета: залучення студентської спільноти з різних країн світу до розробки інноваційних рішень глобальних проблем з охорони здоров’я.

Ініціювали проведення конкурсу в СумДУ іноземні студенти. Директором програми  є Віреко Ендрю Авуа, студент 5 курсу навчально-наукового медичного інституту, президент національної асоціації ганійських студентів у місті Суми, заступник директора – Абдул-Рахман Тоуфік, студент 5 курсу НН МІ.

Підготовку та проведення першого конкурсу координувало Управління міжнародного співробітництва. Радниками виступили: начальник Управління Костянтин КИРИЧЕНКО, а також заступниця директора навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту Тетяна МАЙБОРОДА, директор навчально-наукового медичного інституту Андрій ЛОБОДА, голова Наукового товариства студентів (слухачів), аспірантів, докторантів та молодих вчених Марина УТКІНА.

У змаганнях взяли участь студенти СумДУ з інших країн – Гани, Нігерії, Танзанії, Замбії, Кенії, Індії тощо, а також українськи здобувачі освіти різних спеціальностей.

Шість команд працювало над  створенням інноваційного рішення для серйозної глобальної проблеми: «Вагання щодо вакцинації у Нігерії».

Командам-конкурсантам був запропонований складний кейс завдань, для розв’язання яких вони мали провести широкі дослідження та розробки, а затим публічно презентувати результати перед поважною колегією суддів.

Сумський державний університет щиро вітає з перемогою у цьогорічному конкурсі команду № 4, бажає успішно представити заклад на всесвітньому конкурсі у 2022 році.

Кращими спікерами конкурсу визнано Нгу Марка, Боатенга Бенджаміна Квадво, Ателу Мсенду Енн (усі – студенти НН МІ).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]