Дата публікації:
23 грудня 2021
Кількість переглядів:
3214
Поділитися:

23 грудня у Конгрес-центрі Сумського державного університету урочисто підписано документи на передачу комплексу садиби Харитоненків до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики.

Останнім часом архітектурна пам’ятка належала Міністерству освіти і науки.

Після переходу комплексу садиби Харитоненків до МКІП оперативне управління об’єктом буде передане Національному заповіднику «Глухів».

На урочистій процедурі підписання документів були присутні заступниця Міністра культури та інформаційної політики Катерина ЧУЄВА, народна депутатка України Тетяна СКРИПКА, представники Національного заповідника «Глухів» і Сумського державного університету, зокрема, перший проректор Сергій ЛЄОНОВ і проректор Володимир КАС’ЯНЕНКО.

Як повідомила заступниця Міністра культури та інформаційної політики, садибу родини цукрозаводчиків Харитоненків відновлять у межах програми Президента «Велика реставрація».

«Сумщина має значний потенціал для розвитку культури та туризму: пам’ятки, музеї, церкви, заповідники, значна кількість мистецьких, музичних фестивалів. Комплекс садиби Харитоненків може стати перлиною Сум. Настав час перетворити його на осередок культурного життя і туристичний магніт для цілого регіону», – прокоментувала подальші перспективи будівлі Катерина Чуєва.

Комплекс садиби Харитоненків у Сумах є архітектурною пам'яткою національного значення. Харитоненки – відомий рід українських купців, промисловців та меценатів. Свою садибу вони збудували наприкінці 19 століття. Проєкт реконструкції, в розробці концепції якої взяли участь фахівці СумДУ, ініціювала народна депутатка Тетяна Скрипка.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]