Дата публікації:
22 лютого 2022
Кількість переглядів:
1598
Поділитися:

20 лютого на базі ЦККНО «Центр біомедичних досліджень» навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету відбулася «Зимова школа юного науковця».

Її було організовано для учнів 9-10 класів міста Суми.

Співробітники центру провели майстер-класи та залучили школярів до безпосередньої роботи в лабораторіях центру. Власним досвідом наукової роботи поділилися й аспіранти та студенти інституту.

Зокрема, юні науковці дізналися про роботу в бактеріологічній, хімічній лабораторіях, лабораторії клітинних культур, познайомилися з особливостями роботи з приладом електропрядіння та 3D-принтингу, флюоресцентним мікроскопом. 

Особливо цікавою для слухачів школи стала практична робота в лабораторіях центру, під час якої юні науковці освоїли основні засади мікроскопічного та бактеріологічного методів дослідження, опанували практичні навички початкової роботи в клітинній лабораторії, дізналися про особливості хімічних методів обробки біоматеріалів, долучилися до процесу електропрядіння наноматеріалів та 3D-принтингу моделей з полімерних матеріалів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]