Дата публікації:
25 лютого 2022
Кількість переглядів:
1896
Поділитися:

Шановні міжнародні партнери та друзі Сумського державного університету!

Два дні поспіль наша країна і, зокрема Сумщина, зазнає масштабних бомбардувань та вторгнення військ РФ.

У цих умовах ми провели максимально доступні заходи для убезпечення  наших студентів і співробітників, а також їхніх родин, що стало наразі для всіх нас головним пріоритетом.

Перебуваючи під величезним тиском і загрозами, ми сьогодні особливо цінуємо низку повідомлень щодо підтримки та готовності допомогти від наших міжнародних партнерів у Великобританії, Німеччині, Польщі, Литві, Ірландії, Італії, Португалії, Болівії, Еквадорі, США та багатьох інших країнах. Ми також відчули підтримку наших партнерських ЗВО з інших регіонів України. Разом ми сильні та впевнені в захисті наших прав на свободу і демократичне майбутнє! Ми – українці. Ми – на своїй землі. Міжнародне право забороняє агресію, а суверенітет і територіальна цілісність України забезпечуються і гарантуються фундаментальними нормами і принципами міжнародного права, а також низкою основоположних міжнародних документів, у тому числі Організації Об’єднаних Націй.

Ми були б дуже вдячні за негайну та чітку реакцію міжнародного співтовариства на цю жахливу та нелюдську агресію, якої зараз зазнає Україна.

Університет, враховуючи обставини, зробить усе можливе, щоб і надалі забезпечувати високу якість своїх освітніх та наукових послуг у віртуальному режимі.

Висловлюємо глибоку і щиру вдячність усім нашим партнерам з надією на підтримку та відповідну спільну реакцію для подальшої успішної співпраці у мирному майбутньому.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]