Дата публікації:
07 квітня 2022
Кількість переглядів:
1981
Поділитися:

Студенти Сумського державного університету повернулися до навчання в дистанційному форматі. З огляду на те, що наразі учасники освітнього процесу перебувають у різних умовах, різних містах і навіть кранах, університет забезпечив для кожного максимально сприятливе середовище. Як сприйняли повернення до навчання студенти?

«Я рада повернутися на навчання, тому що це певною мірою повертає нас до звичного життя до війни», – зазначає студентка факультету технічних систем та енергоефективних технологій Катерина МАСАЛІТОВА.

«Дуже приємно просто побачити своїх одногрупників і викладачів, спілкуватися одне з одним», – говорить третьокурсник факультету ТеСЕТ Олег ПІМЕНОВ.

«Навчання у даний час допомагає відволікатися від жахливих подій в країні», – розповідає другокурсник факультету ТеСЕТ Леонід ВЕРЕЩАК.

Емоційно й проникливо відгукуються про початок навчання студентки факультету іноземної філології та соціальних комунікацій:

«У час, коли за вікном чути постріли та вибухи, дуже важко опанувати себе та взятися за корисну справу. Але дистанційне навчання – добра можливість відволіктися від сучасних подій, взяти себе в руки і почати все «з чистого аркуша». Для мене звістка про навчання була радісною. Попри перебої з Інтернетом, я дуже щаслива заходити на пари, бачити обличчя одногрупників та викладачів. Це дає мені надію на перемогу та щасливе майбутнє», – ділиться враженнями Каріна ЧОРНОБУК.

«Війна розділила моє життя на «до» та «після», – розповідає студентка Зореслава ШЕДЕНКО. – Впевнена, що так само почуваються більшість українців. 24 лютого зупинилося все: навчання, робота, плани на день… Зараз, коли минуло стільки днів війни, намагаюся відновити «нормальне життя». І, напевне, саме в цьому найбільше допомагають буденні справи, навчання та робота. Дійсно, життя іде, ми повинні думати про майбутнє. Ми маємо отримати дипломи, вчитися далі або працювати, відновлювати країну. Я вдячна університету за те, що він продовжує роботу навіть зараз. Моя освіта тут – своєрідний острівець стабільності в потоці воєнних жахіть. І поки на Сумщині спокійно, я буду вчитися!».

Щасливі повернутися до навчання й іноземні студенти навчально-наукового медичного інституту, які вимушені були залишити Україну. Всі вони дуже хвилювалися з приводу того, чи зможуть продовжити навчання, адже хотіли отримати освіту саме в СумДУ.

«Раніше я відчувала депресію, оскільки думала що ми втратили освіту, і все раптово змінилося. Але тепер, після початку навчання, мені стало краще», - зазначила студентка з Марокко Крістіан БУ ХАМДАН.

Мріями повернутися до навчальних аудиторій студентка з Франції МАРІ СОФІЯ: «Я сподіваюся, що війна припиниться, і ми повернемося до нашого університету у вересні, як раніше».

Сумський державний університет доводить: наш фронт – якісна освіта, і на цьому фронті маємо безліч перемог, адже його тримають жага до знань і прагнення кожного нашого студента розвиватися, зростати як особистість і професіонал, формувати нове покоління освіченої української еліти. 

СумДУ вистояв, бо ти вистояв!

 

 

 

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]