Дата публікації:
08 квітня 2022
Кількість переглядів:
1773
Поділитися:

7 квітня в Сумському державному університеті відбулась нарада щодо участі спортсменів у VI Європейських університетських іграх (European Universities Games Lodz 2022).

Змагання проводяться раз на 2 роки. Цьогоріч відбудуться у польському місті Лодзь з 16 по 30 липня.

Учасники наради обговорили низку актуальних питань, зокрема, проєкт  представництва університетських команд з видів спорту, підготовку персоніфікованих списків спортсменів та особливості організації тренувального процесу у спорудах СумДУ.

Начальник обласного відділення (філії) комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Владислав МАСЛОВ повідомив, що найближчими днями будуть визначені університети-претенденти від держави на участь у Європейських університетських іграх, а до 15 травня стануть відомі безпосередні учасники з видів спорту.

Почесний ректор СумДУ, керівник відокремленого підрозділу всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська cпілка України» у Сумській області Анатолій ВАСИЛЬЄВ наголосив на важливості участі наших спортсменів у зазначених змаганнях. Він підкреслив, що університет працює у цей непростий час, навчальний процес триває у дистанційному режимі, викладачі та співробітники у необхідній мірі забезпечують життєдіяльність закладу.

За словами проректора з науково-педагогічної роботи Олександра БРІЖАТОГО, спортивні об'єкти університету готові забезпечувати тренувальний процес для підготовки до ігор.

Сумський державний університет подав попередню заявку на участь 9 команд із 5 видів спорту: дзюдо (чоловіки, жінки), волейболу пляжного (чоловіки, жінки), а також чоловічі команди з баскетболу 3х3, гандболу пляжного, волейболу, гандболу та баскетболу.

Тренери окреслили поточний стан команд з різних видів спорту, озвучили робочі моменти підготовки до змагань у нинішніх умовах.

Передбачається, що участь у Європейських університетських іграх візьмуть близько 70 спортсменів-студентів СумДУ.

 

 

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]