Дата публікації:
06 червня 2022
Кількість переглядів:
1791
Поділитися:

У третій декаді травня група сприяння академічній добочесності Сумського державного університету спільно із закладами вищої освіти України організувала цикл онлайн-заходів, присвячених розгляду національного та європейського досвіду у забезпеченні академічної доброчесності.

«Тиждень європейських цінностей академічної доброчесності» є першим з циклу просвітницьких заходів, який було організовано в рамках проєкту ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH-101048055 «AICE - With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe», що співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму «Жан Моне» програми Erasmus+.

23 травня команда AICE виступила перед освітянами і науковцями України з тематичною доповіддю і«Академічна доброчесність у закладах освіти: досвід України та Європейського союзу».

24 травня відбулась презентація проєкту AICE у формі семінару – «Виклики перед вищою освітою в розбудові систем забезпечення академічної  доброчесності».

25 травня в рамках AICE було проведено круглий стіл «Інституційна культура академічної доброчесності: національний досвід та кращі практики Європейського союзу».

До жвавого обговорення актуальних тем долучились близько 300 учасників  з більше ніж 40 організацій – закладів вищої освіти, наукових установ, обласних департаментів освіти і науки, компаній-розробників програмного забезпечення перевірки унікальності текстів.

До відома. Проєкт AICE присвячений впровадженню кращого досвіду країн ЄС у забезпеченні академічної доброчесності в освітній діяльності закладів освіти, визначення ролі здобувачів освіти, викладачів та менеджменту університету у формуванні доброчесного освітнього середовища.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]