Дата публікації:
02 вересня 2022
Кількість переглядів:
2046
Аудіоверсія:
Поділитися:

2 вересня представники Сумського державного університету взяли участь у Міжнародній конференції «Співробітництво України та Королівства Марокко у сфері освіти: погляд у майбутнє», що відбулась у рамках створення Українського Університетського Кампусу Global Ukraine в Африці у співпраці з Universiapolis – Міжнародним університетом Агадиру.

СумДУ на конференції представляли перший проректор Сергій ЛЄОНОВ, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО та директор департаменту міжнародної освіти Микола БОЖКО.

«Мароканські студенти є однією із найбільш чисельних спільнот серед іноземних студентів України. Нам дуже важливо зберегти таку тенденцію й надалі. Українська освіта високо цінується й поважається в Марокко, підтвердженням цьому є велика кількість випускників українських ЗВО, які обіймають високі посади в країнах Африки», – зазначив під час конференції Тимчасовий повірений України в Королівстві Марокко Ігор ПРИХОДЬКО.  

Мета Українського університетського кампусу Global Ukraine в Африці – педагогічна асоціація в рамках акредитованих навчальних курсів Universiapolis та партнерів, розвиток університетського консорціуму для сприяння розвитку академічної мобільності та подвійних дипломів. 

Зокрема консорціум планує запропонувати критичне короткострокове рішення для управління академічною кризою, з якою стикаються іноземні студенти, які навчалися в Україні в 2021-2022 роках і були змушені покинути країну після 24 лютого 2022 року через війну; розробити середньострокові проекти україно-марокканських подвійних дипломів, спрямованих на збільшення кількості марокканських та африканських студентів, які мають доступ до визнаної та якісної підготовки, що надається українськими ЗВО та науково-дослідними закладами в галузі медицини, інженерних наук, управління тощо; розширити співпрацю в середньостроковій перспективі з іншими партнерськими закладами, такими як IAE Мец, Університет Лотарингії (Франція), сприяти міжнародній мобільності українських викладачів та дослідників.

Планується, що навчання здійснюватиметься за принципом 50/50 із відповідним управлінням людськими та педагогічними ресурсами: українські викладачі чи експерти-лектори можуть бути залученні для проведення половини навчальних програм очно або дистанційно, з рівною участю у журі для захисту дипломних робіт відповідно до тематики та потреб; керівництво практичними стажуваннями на місцях проходить під наглядом викладачів Universiapolis та партнерів.

«Сумський державний університет відкритий до взаємодії з закладами вищої освіти, клініками та лікарнями Північної Африки. Ми готові докласти максимальних зусиль, щоб студенти з країн Африки, зокрема – з Марокко, й надалі могли отримувати якісну освіту», – підкреслив  перший проректор Сергій ЛЄОНОВ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]