Дата публікації:
07 жовтня 2022
Кількість переглядів:
1521
Аудіоверсія:
Поділитися:

Студентка факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету Софія ПІНЧУК дала інтерв’ю для проєкту EU NEIGHBOURS east, у якому розповіла про навчання за програмою Європейського Союзу Erasmus+, свій міжнародний досвід, а також про те, як дізналася про війну в Україні.

Софія навчалася на бюджеті за спеціальністю 113 «Прикладна математика». Навчання закінчила з відзнакою. Свого часу обрала наш університет, саме тому, що він є одним із найкращих в Україні та доволі активний в Erasmus+.

На інстаграм-сторінці СумДУ, присвяченій академічній мобільності, дівчина побачила оголошення про навчання за програмою Erasmus+. Студентам пропонували провести навчальний семестр у Сілезькому технологічному університеті, що у польському місті Глівіце. Софія одразу подалася на програму й успішно пройшла конкурс.⠀

Про початок повномасштабного вторгнення Софія дізналася в аеропорту, коли чекала на рейс додому. Довелося повернутися. Офіс академмобільності університету дозволив дівчині залишитися у гуртожитку. Їй одразу запропонували продовжити навчання за програмою ще на один семестр. Студентам з України, які вчилися на фултаймі, дозволили не платити за навчання та проживання на період воєнного стану.

Дівчина вдячна за можливість бути у безпеці й розвиватися. Усе літо вона вчилася. Спершу складала іспити у польському й українському університетах, писала дипломну роботу, а потім готувалася до вступу в магістратуру в Україні, до СумДУ, на спеціальність 122 «Комп'ютерні науки. Інформатика».

Ознайомитися з повною версією матеріалу можна за посиланням: https://euneighbourseast.eu/uk/news/stories/popry-vijnu-yak-studentka-z-sumshhyny-vtilyla-mriyu-pro-navchannya-za-kordonom/

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]