Дата публікації:
18 жовтня 2022
Кількість переглядів:
2272
Аудіоверсія:
Поділитися:

17 жовтня підбито підсумки незалежного зовнішнього аудиту Сумського державного університету, проведеного міжнародною рейтинговою агенцією Quacquarelli Symonds (QS, Лондон, Великобританія).

Аналіз показників ефективності відповідно до методології QS Stars визначив СумДУ як чотиризірковий заклад вищої освіти. У 2014 році університет було відзначено трьома зірками.

Найвищі оцінки (5 зірок) СумДУ здобув за такими категоріями: викладання (кількісний та якісний склад викладачів, задоволеність студентів якістю освітнього процесу та інші показники); забезпечення навчальної та позанавчальної діяльності (спортивно-оздоровча, послуги на території кампусу, забезпеченість гуртожитками, студентські клубні форми роботи тощо); репутація серед роботодавців та кар'єрне зростання випускників.

Також університет високо оцінено (4 зірки) за інтернаціоналізацією освітнього процесу та міжнародною співпрацею; культурно-мистецьким вектором позанавчальної діяльності (підтримка реалізації творчого потенціалу здобувачів, нагороди та відзнаки у мистецьких конкурсах). Крім того, оцінювались інші сторони діяльності університету.

Результати аудиту будуть покладені в основу подальших рішень щодо стратегічного розвитку університету.

Наразі СумДУ – єдиний заклад вищої освіти України, що має чинний сертифікат QS Stars.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]