Дата публікації:
21 жовтня 2022
Кількість переглядів:
1515
Аудіоверсія:
Поділитися:

20 жовтня в Сумському державному університеті відбулося засідання вченої ради, на якому першим питанням було обговорено стан та основні завдання військово-патріотичної складової діяльності.

Голова вченої ради СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ наголосив на важливості перегляду підходів до військово-патріотичного виховання після початку російської військової агресії, посиленні ролі кафедр військової підготовки, історії та інших. Також була зазначена роль Центру військово-патріотичного виховання щодо активізації навчально-тренувальних занять зі студентами та школярами в гуртках і секціях.

У своїй доповіді проректор СумДУ Олександр БРІЖАТИЙ акцентував увагу на роботі, що проводилась колективом з початком повномасштабної війни, наголосив на об’єднанні зусиль заради великої мети – захисту рідного міста, його мешканців, задля перемоги над російським агресором.  Інформаційна робота на міжнародному рівні, волонтерська діяльність була організована з перших днів війни. Частина працівників університету вступили до загонів тероборони та військових формувань. Співробітники та студенти разом з іншими представниками місцевої громади облаштовували сховища для тимчасового перебування під час артилерійських і ракетних обстрілів, надавали підтримку волонтерським організаціям харчовими продуктами, медико-санітарними засобами, допомагали у зборі коштів для поранених захисників, доставляли гуманітарну допомогу жителям постраждалих населених пунктів. Після звільнення від окупантів Сумщини волонтери СумДУ надавали допомогу з відновлення житлових будівель мешканцям постраждалих районів.

Підсумовуючи розгляд питання, ректор СумДУ Василь КАРПУША відзначив активну участь університету у проєктах військової тематики, подякував колективу за допомогу армії, внесок в обороноздатність держави, у боротьбу за незалежність і територіальну цілісність України.

Рішенням вченої ради ухвалено подальші заходи щодо військово-патріотичного виховання, визначено конкретні завдання для структурних підрозділів.

«Бібліотека СумДУ – найкраща в Україні, передусім, через представлення своїх можливостей у вебпросторі», - наголосила проректорка Інна ШКОЛЬНИК при розгляді питання щодо результатів реалізації стратегії розвитку бібліотеки на 2018-2022 роки, що є багатофункціональним інформаційним, освітнім і культурним центром, з інноваційними технологіями та сучасними сервісними можливостями. Ураховуючи наявний потенціал і можливість широкого використання ресурсів бібліотеки у навчальному процесі, було запропоновано запровадити в методиці рейтингу структурних підрозділів індекс інформаційного забезпечення навчального процесу.

Вчена рада затвердила Стратегію розвитку бібліотеки СумДУ на 2023-2027 роки.

Також вчена рада прийняла рішення клопотати перед МОН України про реорганізацію Конотопського та Шосткинського інститутів СумДУ шляхом приєднання першого – до Класичного фахового коледжу, другого – до Шосткинського фахового коледжу імені Івана Кожедуба, що є відокремленими структурними підрозділами університету, та розглянула низку інших питань.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]