Дата публікації:
01 листопада 2022
Кількість переглядів:
1064
Аудіоверсія:
Поділитися:

Керівник Центру досліджень регіональної безпеки Сумського державного університету, старший викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Микола НАЗАРОВ взяв участь у конференції з питань міжнародної безпеки «The New Era of Insecurity», що відбулась у Хельсінкі (Фінляндія) 26-28 жовтня.

Під час 30 панельних сесій було представлено понад 100 доповідей, а участь у заході, організованому Університетом Хельсінкі, взяли близько 200 науковців з ЄС, США, Японії та України.  Це – одна з найбільших щорічних конференцій з вивчення Росії та Східної Європи у світі. Її тематика змінюється з року в рік, і в якості основних доповідачів запрошуються кращі фахівці у заявлених темах.

Під час конференції Микола НАЗАРОВ зробив доповідь на тему «Асиметричні військові стратегії та методи у ході російсько-української війни». У доповіді науковець виділив ключові асиметричні підходи, які Україна застосовує для боротьби з агресією, а також представив результати соціологічних досліджень, проведених представниками Центру досліджень регіональної безпеки та Центру соціальних досліджень.

Участь науковця у міжнародній конференції є важливим внеском у промоцію інтелектуального іміджу України. У ході наукових дискусій українська делегація акцентувала увагу на важливості подальшої підтримки нашої держави та СумДУ зокрема через підтримку українських вчених й інституцій, які продовжують активну академічну та наукову діяльність в Україні.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]