Дата публікації:
08 листопада 2022
Кількість переглядів:
1043
Аудіоверсія:
Поділитися:

Рішення щодо присвоєння почесного звання професору Технічного університету м. Кошице Словацької Республіки Міхалу ГАТАЛІ було прийнято вченою радою Сумського державного університету у вересні 2022 року. Підставою став вагомий особистий внесок науковця у розвиток міжнародного співробітництва в науковій та освітній діяльності.

Професор Міхал ГАТАЛА – заступник декана з наукової діяльності факультету виробничих технологій у м. Пряшів (одного з дев’яти факультетів Технічного університету в Кошицях), завідувач кафедри автомобільних і виробничих технологій. Він є видатним науковцем у галузі машинобудування, чий досвід визнано на національному та міжнародному рівнях, відзначено державними та міжнародними нагородами.

«Плідне співробітництво з Технічним університетом м. Кошице триває з 2013 року, – зазначив голова вченої ради СумДУ, професор Анатолій ВАСИЛЬЄВ. – Професор Міхал ГАТАЛА надає підтримку ініціативам нашого університету, ініціює нові партнерства. За останні роки досягнуто значних успіхів у науковій та освітній сферах».

Від імені ректора СумДУ Василя КАРПУШІ диплом вручили завідувач кафедри технології машинобудування, верстати та інструменти, заступник декана факультету технічних систем та енергоефективних технологій з міжнародного співробітництва, професор Віталій ІВАНОВ та заступник декана з наукової роботи цього ж факультету, професор Іван ПАВЛЕНКО. Урочистий захід вручення диплому відбувся в історичній пам’ятці Словацької Республіки – м. Пряшів.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]