Дата публікації:
22 листопада 2022
Кількість переглядів:
538
Аудіоверсія:
Поділитися:

В Університеті імені Адама Міцкевича у Познані (Польща) відбулася підсумкова Міжнародна наукова конференція у рамках проєкту 598964-EPP-1-2018-1-UK-EPPKA2-CBHE-JP «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм» за програмою ЄС Еразмус+.

У її роботі взяли участь десять ЗВО України, у тому числі Сумський державний університет, європейські партнери: Університет Бат Спа, Дублінський інститут мистецтв, технологій та дизайну (Ірландія), Університет м. Відень (Австрія), Університет Ліннеус (Швеція), а також Еразмус+ офіс в Україні і Міністерство освіти і науки України.

У рамках заходу було представлено підсумки проєкту, а це: оновлені освітні програми рівня магістр в українських університетах, імплементація 20 курсів із медіаграмотності, створення Асоціації журналістів-дослідників разом з Європейською асоціацією журналістів-тренерів (EJTA) тощо. Після завершення проєкту партнери планують продовжити співпрацю ще мінімум на п’ять років, щоб обмінюватися досвідом, надавати актуальну інформацію про медіасферу й журналістську освіту, запроваджувати програми академічної мобільності, у т.ч. у формі подвійних дипломів.

Виконавці проєкту від СумДУ – кафедра журналістики та філології – за результатами участі у проєкті значно посилила власну матеріально-технічну базу сучасним обладнанням, було вдосконалено освітню програму з журналістики згідно європейських стандартів. Викладачі та студенти отримали можливість підвищення кваліфікації і стажування на базі провідних європейських освітніх і медіа закладів.

Тематичний керівник проєкту, завідувач кафедри журналістики та філології Володимир САДІВНИЧИЙ відзначив  внесення змін в освітні програми та навчальні плани підготовки масмедійників у СумДУ,  організацію європейськими партнерами тренінгів із проведення експертної оцінки освітніх програм за європейськими технологіями акредитації, узгодження академічних програм та забезпечення їх якості в Сумському державному університеті міжнародною експертною групою, поповнення навчальної матеріальної бази кафедри на більше ніж 600 тисяч гривень.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва Костянтина КИРИЧЕНКА, результати виконання проєкту в СумДУ отримали схвальні відгуки європейських фахівців і відкривають подальші можливості для кафедри щодо співпраці у виконанні міжнародних проєктів і організації академічної мобільності для забезпечення підготовки висококваліфікованих фахівців з журналістики і медіа, що в сучасних умовах є надзвичайно важливим завданням для нашої країни.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]