Дата публікації:
13 січня 2023
Кількість переглядів:
494
Аудіоверсія:
Поділитися:

12 січня у гуртожитку студентського містечка Сумського державного університету відбулася зустріч представників адміністративно-господарчих служб зі студентським активом на тему: «Енергозбереження. Раціональне використання електроенергії. Споживаємо енергію розумно».

Зважаючи на складну ситуацію в енергосистемі України, що спричинили ворожі ракетні атаки на критичну інфраструктуру країни, особливе значення наразі має свідоме споживання електроенергії. Тож, у ході зустрічі йшлося про основні правила ощадливого використання електроенергії. При цьому, зазначалось, що енергозбереження передбачає не відмову від благ цивілізації чи обмеження власних потреб, а раціональне використання енергоресурсів, отримання більшого обсягу корисної роботи електроприладів за рахунок тієї ж кількості електроенергії. Адже розумне і дбайливе користування електроенергією дозволяє без додаткових витрат отримувати у 2-3 рази більше користі від власних електроприладів, знизити невиправдані витрати, та, водночас, зменшити оплату за спожиту електроенергію.

Студентам надали рекомендації щодо користування електричними побутовими приладами в житлових кімнатах і на кухнях, нагадали правила протипожежної безпеки, розповіли про сучасні технології енергоефективності, що дозволять уникнути перевантаження електромереж. Також студентів було ознайомлено з проєктом уряду, що стартує з 16 січня цього року, про безкоштовний обмін електричних ламп розжарювання на енергоощадливі  LED-лампи.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]