Дата публікації:
07 лютого 2023
Кількість переглядів:
308
Аудіоверсія:
Поділитися:

Портал Thepienews розмістив статтю про співпрацю Сумського державного університету з Ліверпульським університетом у рамках українсько-британської програми партнерства у галузі вищої освіти.

У публікації йдеться, що співпраця у статусі університетів-побратимів передбачає спільну реалізацію освітніх програм, академічні обміни та програми академічної мобільності, доступ здобувачів освіти, викладачів і науковців СумДУ до онлайн-ресурсів і навчальних матеріалів з 13 освітніх напрямків.

«Частиною унікальної переваги партнерства з Ліверпулем є те, що студенти Сумського університету можуть розглядати це як частину навчальної програми», - зазначив Гевін Браун, проректор з питань освіти UoL.

Ліверпульський університет зараз проводить щорічну програму літньої школи як для співробітників, так і для студентів СумДУ. Торік близько 80 осіб взяли участь у програмі віртуальної літньої школи. А частина учасників пройшла курс безпосередньо у Ліверпульскому кампусі. Проведення літніх шкіл заплановано і на 2023 рік.

Крім того, літні школи розширилися до більш традиційних програм навчання за кордоном.

Гевін Браун висловив сподівання, що після війни ліверпульські студенти теж отримають можливість приїхати до СумДУ у рамках подальшого співробітництва між універистетами-побратимами.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]