Дата публікації:
09 лютого 2023
Кількість переглядів:
523
Аудіоверсія:
Поділитися:

Студенти СумДУ – представники кафедри германської філології факультету іноземної філології та соціальних комунікацій і кафедри екології та природозахисних технологій факультету технічних систем та енергоефективних технологій – розпочали своє довготермінове навчання в Університеті м. Ліверпуль, Великобританія.

Таку унікальну можливість студенти СумДУ здобули завдяки  співпраці між українським і британським закладами вищої освіти, що стали університетами-побратимами в рамках міжнародного проєкту «Ініціатива єднання». У 2022 році Сумський державний університет та Університет м.Ліверпуль підписали угоду про співробітництво, якою передбачається спільна реалізація освітніх програм, академічних обмінів та програм академічної мобільності, спільні наукові дослідження, доступ до сучасних лабораторій, онлайн-курсів та інших ресурсів для здобувачів освіти, викладачів і науковців.

Участь у програмі академічної мобільності в Університеті м. Ліверпуль стане цінним і корисним досвідом для здобувачів вищої освіти СумДУ, сприятиме подальшому довгостроковому співробітництву між факультетами та науковими колективами університетів-партнерів.

Надалі, в рамках співпраці, Університет м. Ліверпуль надаватиме студентам СумДУ щосеместрово 5 місць на навчання у Великобританії з повним фінансуванням з боку британських партнерів.

 

До відома. Університет м. Ліверпуль – один із 20 кращих ЗВО Великої Британії та входить до 100 кращих університетів світу згідно з найбільш авторитетними міжнародними рейтингами, серед випускників – 9 лауреатів Нобелівської премії.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]