Дата публікації:
03 квітня 2023
Кількість переглядів:
431
Аудіоверсія:
Поділитися:

Нова програма співробітництва між Сумським державним університетом і Університетом Ліверпуля (Великобританія) спрямована на посилення дослідницьких зв’язків і розвиток довгострокового партнерства між двома установами, зокрема у сферах цифрової економіки, відновлюваних джерел енергії, цифрової інфраструктури та цифрової трансформації.

Потужний п’ятимісячний проєкт передбачає стипендії як для очного, так і для дистанційного навчання, заходів з обміну знаннями та навчальними програмами, підтримується грантом у розмірі 197 тис. фунтів стерлінгів (близько 9 млн грн) від схеми двосторонніх грантів між Великобританією та Україною в галузі досліджень і розробок Universities UK International (UUKi).

СумДУ та Університет Ліверпуля є побратимами у рамках британсько-української партнерської ініціативи, що передбачає співпрацю між освітніми установами двох країн і координується Cormack Consultancy (CCG). Програма співробітництва, розпочата минулого року, включає обмін ресурсами, спільну реалізацію освітніх програм, академічні обміни та програми академічної мобільності, зокрема, навчання студентів і викладачів СумДУ в Літній школі Ліверпульського університету, як у кампусі, так і віртуально, тощо.

Новий науково-інноваційний проєкт очолює Ігор ПОТАПОВ, професор факультету комп’ютерних наук Ліверпульського університету. «Ми раді, що отримали це фінансування для підтримки нашої співпраці з Сумським державним університетом у галузі цифровізації та цифрової трансформації. Завдяки цій новій програмі ми зможемо зміцнити та поглибити наші відносини, розвивати конкретні дослідницькі зв’язки у галузі цифровізації, які задовольняють потреби у дослідженнях та інноваціях дослідників Ліверпульського університету і СумДУ. Сподіваюся, що це стане початком нової довгострокової дослідницької співпраці, яка триватиме ще багато років і вплине на відновлення України», - зазначив керівник проєкту.

Детальніше за посиланням.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]