Дата публікації:
26 квітня 2023
Кількість переглядів:
568
Поділитися:

Освітньо-професійна програма «Інформатика» спеціальності 122 Комп’ютерні науки, підготовка за якою здійснюється на факультеті електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету, пройшла сертифікацію Харківського кластеру інформаційних технологій (Kharkiv IT Сluster) на відповідність вимогам ринку праці в IT-галузі.

Рецензію освітньої програми здійснено у рамках співпраці з Kharkiv IT Сluster, що є найпотужнішим партнером СумДУ в сфері інформаційних технологій і об’єднує 250 організацій – потенційних роботодавців.

Компанії, що входять до Харківського ІТ-кластера, протягом багатьох років системно працюють над переглядом освітніх програм в ІТ-галузі. Експерти ІТ-компаній актуалізують зміст освітніх програм, адаптують їх під сучасні вимоги з метою покращення рівня підготовки майбутніх ІТ-спеціалістів, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

За результатами рецензування освітньо-професійну програму «Інформатика» спеціальності 122 Комп’ютерні науки другого (магістерського) рівня було визнано кращою серед переглянутих програм. Серед рекомендацій експертів до модифікації програми з підготовки спеціалістів-бакалаврів – введення додаткової дисципліни, що включатиме матеріал з комп’ютерних мереж і хмарних обчислень. Таку дисципліну фахівцями СумДУ вже розроблено. Вона отримала назву «Сучасні інформаційно-комунікаційні технології». Вестиме цей курс доцент кафедри комп’ютерних наук СумДУ, докторант Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» В’ячеслав МОСКАЛЕНКО.

Під час приїзду до Сумського державного університету для вручення сертифікату якості освітньої програми представниця Kharkiv IT Сluster Олена ЛОЄНКО відвідала кафедру комп’ютерних наук, оглянула навчально-методичну базу, ознайомилась з програмним забезпеченням, поспілкувалась з науковцями. За результатами запропонувала передати на рецензію ще одну освітньо-професійну програму спеціальності 122 Комп’ютерні науки – «Інформаційні технології проєктування».

Сумський державний університет щиро вдячний Харківському ІТ-кластеру за активний старт співпраці, за сприяння в актуалізації змісту освітніх програм з підготовки спеціалістів для ІТ-індустрії.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]