Дата публікації:
27 червня 2023
Кількість переглядів:
386
Поділитися:

Насичений подіями і зустрічами двотижневий робочий візит до Китайської Народної Республіки делегації Сумського державного університету, яку очолював ректор Василь КАРПУША, висвітлено на офіційних ресурсах китайських закладів вищої освіти та інших установ, які в своїх стінах зустрічали гостей з України.

Зокрема, про церемонію відкриття представництва СумДУ у Китаї вийшла новина на сайті Харбінської китайсько-української спільної платформи інноваційної співпраці. «Делегація Сумського державного університету отримала запрошення від Harbin China-Ukraine Joint Innovation Cooperation Platform відвідати Китай. І те, що першою зупинкою у щільному графіку візиту було обрано Харбін, свідчить, яку значимість це відвідування має для сумського університету. Ректор СумДУ та його супутники стали першими іноземними офіційними делегатами, яких прийняла наша платформа за три останні роки, після закінчення епідемії COVID-19, а також це був перший візит Василя КАРПУШІ за кордон після вступу на посаду ректора», - зазначено на сайті. 

Університети Китаю, які відвідала делегація СумДУ, також розмістили на своїх сайтах інформацію про зустріч української делегації.  Зміст публікацій підтверджує зацікавленість китайських колег у розвитку науково-освітнього партнерства із СумДУ.

На офіційному сайті Університету Цзіамусі зазначено, що сторони провели грунтовне обговорення перспективних напрямків подальших взаємовідносин. Китайські колеги підкреслили, що  університети взаємодоповнюють один одного з точки зору масштабу та спектру освітньо-наукової діяльності, що відкриває широкий простір для співпраці.

Далянський політехнічний університет також висвітлив приїзд делегації СумДУ на своєму офіційному ресурсі. Головний акцент публікації – обидва університети висловили готовність розширювати кейси програм міжнародної академічної мобільності викладачів і студентів, проводити спільні навчання, сприяти розвитку науково-дослідницької роботи між університетами-партнерами. Також наголошується, що сторонами напрацьовано комплекс спільних дій та досягнуто конкретних домовленостей у рамках співробітництва.

Сумський державний університет щиро вдячний китайським колегам за  підтримку і бажання розширювати горизонти освітньої співпраці. Сподіваємося, що попереду наші заклади вищої освіти чекає плідна та успішна робота!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]