Дата публікації:
26 липня 2023
Кількість переглядів:
602
Поділитися:

Другий рік поспіль представники Сумського державного університету мають можливість взяти участь у міжнародній літній школі Університету міста Ліверпуль, який є університетом-побратимом СумДУ в межах програми «Ініціатива єднання», з повним фінансуванням з боку англійських партнерів.

Літня школа Ліверпульського університету складається з модулів, присвячених різноманітним напрямкам, і проводиться в онлайн-форматі та на базі кампусу. Учасникам пропонується інтенсивна тритижнева програма, після успішного завершення якої передбачається отримання від 7 до 15 кредитів ECTS.  Тематики модулів літньої школи є актуальними для СумДУ і охоплюють всі наукові напрямки університету. Лектори модулів –  висококваліфіковані фахівці, викладачі та інструктори Університету міста Ліверпуль й інших провідних ЗВО Великобританії.

Цьогоріч більше 70 студентів, аспірантів та викладачів СумДУ взяли участь онлайн у двох модулях літньої школи. Модуль «Fake news, Fake Science and Critical Thinking. What should I believe?» (12–30 червня) був присвячений методології розпізнання надійних джерел інформації, обізнаності щодо фейкових новин у соціальних мережах, а модуль «Sustainable Development Goals. Global Challenges. Local Actions. Achieved Outcomes» (3–21 липня) – цілям сталого розвитку та викликам, із якими стикається людство у 21 сторіччі.

«Завдяки літній школі, я почуваюся впевненою у своїх компетенціях і готова використовувати їх у майбутніх проєктах для сприяння сталому розвитку нашого світу. Цей неймовірний досвід дав мені можливість поглибити знання та відкрити для себе нові горизонти сталого розвитку, за що я безмежно вдячна»,  –  зазначила учасниця другого онлайн-модулю, студентка навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту Анастасія ПУШКАРЬ.

Окрім цього три студенти СумДУ були відібрані для подорожі в Англію і проходження літньої школи очно. Протягом навчання представники СумДУ мали можливість ознайомитися зі шляхами вирішення соціальних, екологічних та економічних проблем сьогодення і майбутнього. 

«Я дуже рада, що взяла участь в міжнародній літній школі Університету міста Ліверпуль. Я не тільки удосконалила навички спілкування англійською мовою, а ще й знайшла друзів із різних країн. Ліверпульський університет надав доступ до ресурсів бібліотеки, які я зможу використовувати у подальшому навчанні. Студентське містечко, в якому я жила протягом трьох тижнів, це те середовище, де хочеться творити і розвиватися, багато затишних кафе й територій, де можна навчатися годинами, а також проводити вільний час із друзями. Більш того, я відвідала багато історичних та культурних місць, які дали змогу зрозуміти особливості культури Великобританії. Безумовно, хотілося б і надалі брати участь у подібних програмах міжнародної мобільності, адже це чудова можливість для особистісного розвитку», – поділилися враженнями студентка навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту Вероніка ШЕВЧЕНКО, яка взяла участь в очному модулі.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва СумДУ Костянтина КИРИЧЕНКА, який опікується програмою побратимства, участь викладачів і студентів СумДУ в міжнародній літній школі Університету міста Ліверпуль є надзвичайно цінним досвідом, який сприяє покращенню якості та інтернаціоналізації освітніх програм університету, забезпечує підвищення кваліфікації та здобуття додаткових знань і навичок, що відповідають міжнародним стандартам. Це лише один із низки напрямів співпраці між нашими університетами-побратимами, що вже став традиційним і надзвичайно успішним. 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]