Дата публікації:
24 вересня 2023
Кількість переглядів:
331
Поділитися:

23-24 вересня на базі Сумського державного університету пройшла настановча навчальна сесія Сумського територіального відділення Малої академії наук України (МАН). Для участі в сесії зареєструвалося близько 500 школярів із різних районів Сумської області.

Під час урочистого відкриття настановчої сесії присутніх привітав перший проектор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ. Він подякував Збройним силам України за те, що в цей час ми можемо збиратися наживо, поводити такі заходи і продовжувати розвиватися в освітньому та науковому напрямках.

«Для нас дуже важливо, що в цей період молодь цікавиться інноваційним науковим розвитком, бо це – майбутнє нашої країни. Зараз ми спостерігаємо за тим, що українська армія перемагає ворога не за рахунок кількості, а завдяки використанню технічних інноваційних підходів. Не менш важливими є й гуманітарні науки – мова, історія, і ми щодня бачимо тому підтвердження. Сумський державний університет активно підтримує творчий інноваційний розвиток. Завжди раді вітати вас у стінах нашого університету», – зазначив Сергій ЛЄОНОВ, а також запросив юних науковців брати участь у конференції СумДУ «Перший крок в науку», побажав успіхів і особистих перемог.

Роботу Сумського територіального відділення Малої академії наук України учасникам зібрання представила завідувачка експериментально-дослідного відділу комунального закладу Сумської обласної ради «Обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю» Оксана ГЕРАСИМЕНКО. Вона познайомила школярів із напрямками та секціями роботи Малої академії наук, розповіла про перспективи, які відкриває перед учасниками наукова діяльність, та відзначила, що кожен присутній в цій залі вже є переможцем, адже знає, чого хоче в цьому житті.

Після урочистого відкриття юні науковці познайомилися з викладачами Сумського територіального відділення Малої академії наук України, серед яких – і представники СумДУ.

Попереду довгий, але цікавий шлях науково-дослідницької діяльності: перші наукові пошуки, досліди, відкриття. Сумський державний університет бажає всім слухачам Малої академії наук України знайти свій науковий напрям і свою тему та отримувати задоволення від роботі не лише визначні результати, але й справжнє задоволення.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]